Politica

Mitrea: Cîlea – preşedinte al Consiliului Judeţean, Matei – în turul II cu Gutău

Ieri, directorul de campanie al PSD, Miron Mitrea a fost prezent în mijlocul pesediştilor vâlceni, pentru a pune umărul la succesul acestora în alegerile locale de duminică. Înainte de a participa la o serie de acţiuni electorale în mai multe localităţi din judeţ, Mitrea a răspuns întrebărilor jurnaliştilor, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul PSD Vâlcea. La întâlnirea cu jurnaliştii au mai participat Ion Cîlea, Ion Matei, Dumitru Persu şi Aurel Vlădoiu.

„Eu am dizolvat organizaţia municipală”

După o scurtă prezentare a programului electoral al partidului şi o analiză succintă a situaţiei politice actuale, Miron Mitrea a acceptat să intre în dialog cu presa vâlceană. Unul dintre subiectele luate în discuţie a fost cel al dizolvării organizaţiei municipale Rm. Vâlcea. Mitrea a recunoscut că el însuşi a propus adoptarea acestei măsuri. „Au venit la mine şi am văzut conflictul la începutul campaniei; le-am spus de atunci că dacă acest conflict nu se termină în două săptămâni şi vin iar în faţa mea, unii nu mai rămân în funcţii. Au venit încă o dată, m-am ţinut de cuvânt. Am propus Comitetului Executiv care a fost de acord. A fost un caz unic, pentru că a intra în conflict în timpul campaniei electorale, a pune interesele personale deasupra intereselor partidului, este o prostie fără margini şi nu poate rămâne nesancţionată. Nici nu m-a interesat foarte tare cine are dreptate”, a spus Mitrea.

La Râmnic va fi turul II

Directorul de campanie al PSD a făcut câteva declaraţii interesante şi vizavi de situaţia din Râmnicu Vâlcea. Miron Mitrea s-a arătat convins că Ion Matei va intra în turul II cu Mircia Gutău şi a afirmat chiar că acesta din urmă va pierde dacă această situaţie se va concretiza. „Eu sunt convins că la Râmnicu Vâlcea domnul Matei va intra în turul II. Nu cred că Gutău va câştiga din primul tur. Este o chestiune de ultimele două-trei zile şi vom vedea cum vor sta lucrurile. (…) Cine intră în turul II cu Gutău, Gutău pierde! În turul II va intra Matei, după părerea mea, şi va câştiga oraşul. Nu exclud posibilitatea ca Matei să fie primar şi Gutău viceprimar”, a spus Mitrea. Acesta a dat de înţeles că în cazul în care va exista un tur II la Râmnic, toate forţele politice se vor coaliza împotriva lui Mircia Gutău şi vor vota acel candidat care se va lupta cu primarul în funcţie.
Întrebat dacă se pune problema unei negocieri între el şi Gutău pentru un post de viceprimar, Ion Matei a răspuns că deocamdată nu s-a pus în discuţie această chestiune, însă nu a înlăturat ferm orice posibilitate. „Nu am spus niciodată – niciodată. Acum nu mă gândesc însă la această chestiune, pentru că atunci când am intrat în luptă, ţelul meu nu a fost să ajung viceprimar. Viceprimar aş fi putut ajunge şi cu alte ocazii dacă m-ar fi interesat foarte tare. Trebuie reţinut faptul că de 18 ani sunt propriul meu şef şi nu am avut niciodată şef şi mi-ar fi greu să accept o asemenea postură de locul II”, a spus Ion Matei.
Miron Mitrea a mai spus că este convins că Ion Cîlea va fi preşedinte al Consiliului Judeţean şi a admis că PSD va avea negocieri doar în ceea ce-i priveşte pe cei doi vicepreşedinţi ai acestei instituţii. După terminarea conferinţei de presă, Miron Mitrea s-a deplasat în mai multe localităţi ale judeţului – Băile Govora, Băbeni, Laloşu, Făureşti, Diculeşti, Bălceşti, Măciuca, Lungeşti şi Ocnele Mari, pentru a participa la mai multe acţiuni electorale.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button