Politica

Burse pentru tinerii capabili

• Dorel Jurcan, candidatul PD-L la preşedinţia Consiliului Judeţean

Continuăm şi în această ediţie să prezentăm ultimul capitol din programul electoral al candidatului PD-L la preşedinţia Consiliului Judeţean, Dorel Jurcan, intitulat „Vâlcea, perlă a turismului balnear şi mănăstiresc a României”. Astăzi, cititorii noştri au ocazia să citească măsurile pe care Dorel Jurcan vrea să le ia în ceea ce priveşte tineretul.
Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat-Liberal este singura organizaţie politică de tineret care ajută în mod concret şi real tinerii din România să-şi fructifice şansele care le sunt oferite de aderarea la Uniunea Europeană. În luna martie a.c. OT PD-L. a lansat programul „PREGĂTIŢI PENTRU EUROPA”, prin care se vor explica tinerilor modalităţile de accesare a banilor europeni, mai ales pentru educaţie.

Programul OT PD-L va dura 5 ani de zile, perioadă în care îi vom ghida pas cu pas pe tinerii din România pentru a beneficia de fonduri europene. La fiecare sediu judeţean, PD-L va înfiinţa birouri de informare, astfel încât informaţiile să ajungă la cât mai mulţi tineri de pe teritoriul vâlcean. Cei direct vizaţi de acest program sunt elevii din clasele terminale de liceu sau studenţii şi tinerii întreprinzători care doresc să înceapă o afacere. Programul oferă acces la bursele şi cursurile de specializare care pot fi obţinute în ţările membre ale Uniunii Europene. De asemenea, tinerii întreprinzători beneficiază de informare şi consiliere pentru a afla modalităţile prin care pot accesa fonduri europene. Organizaţia de Tineret a PD-L va depune în acest an o propunere legislativă, prin tinerii deputaţi, intitulată „LEGE PRIVIND ACORDAREA UNOR BURSE DE STUDIU LUNARE STUDENŢILOR ROMÂNI – ERASMUS”, care are ca obiect acordarea din surse bugetare a unei burse de studiu lunare, în completarea bursei europene Erasmus. Această iniţiativă vine în sprijinul tinerilor care câştigă o asemenea bursă dar sunt obligaţi să renunţe la ea fiindcă veniturile modeste ale familiei nu le permite plata diferenţei de costuri de cazare, transport şi masă.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button