Politica

Şirineasa va rămâne o comună galbenă

Liberalul Dan Săraru este unul dintre cei mai activi primari din judeţ, iar lucrările pe care le efectuează în folosul comunităţii îl recomandă în acest sens. „Fapte, nu vorbe!” aceasta e deviza liberalilor, iar Săraru nu putea să se dezică. Multe dintre promisiunile făcute la alegerile din 2004 au fost deja îndeplinite, ba chiar s-au mai realizat şi unele lucruri în plus faţă de câte erau preconizate. La ordinea zilei, pe agenda edilului din Şirineasa stau şi acum probleme importante din viaţa de zi cu zi a comunei pe care-o administrează. Principala lucrare aflată în execuţie la Şirineasa – „Canalizarea şi epurarea apelor menajere”, care beneficiază de fonduri obţinute pe Ordonanţa 7 din 2006 – este executată până acum în proporţie de 70 la sută.

 „Este lucrarea cea mai importantă şi totodată cea mai grea pe care-am iniţiat-o la Şirineasa în această perioadă. De aceasta vor beneficia locuitorii a patru dintre cele cinci sate ale comunei. Sper să fie terminată până în luna septembrie a acestui an”, spune Săraru, care l-a informat despre mersul lucrărilor inclusiv pe premierul Tărcineanu, în recenta trecere a acestuia prin comuna Şirineasa.
Altfel, Dan Săraru nu uită să evidenţieze şi construcţia barajului de protecţie a alimentării cu apă a localităţii. Lucrarea de alimentare cu apă a comunei, realizată în anii 2003-2004, a avut o valoare de aproape 800.000 de euro. Din cauza Luncavăţului, râu care-a făcut prăpăd în 2005, Săraru a trebuit să promoveze la Şirineasa şi un proiect de protecţie în zona respectivă, unde se află drenul, staţiile de pompe şi de clorinare, dar şi rezervorul tampon de 50 metri cubi. Acolo s-a început amenajarea unui baraj, pe o suprafaţă de 550 de metri, care să apere cu orice preţ această investiţie. Pentru a ridica barajul s-au folosit fonduri SAPARD. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button