Liga V

A fost o rundă liniştită în fotbalul judeţean

• cazurile analizate de Comisia de Disciplină o demonstrează

Etapa trecută a fost una liniştită, care nu a ieşit prea mult în evidenţă. O demonstrează cazurile pe care le-a avut de judecat Comisia de Disciplină în cadrul şedinţei din 20 mai. Deşi au fost multe abateri de la regulament, acestea nu luat circumstanţe agravante. Majoritatea jucătorilor au primit suspendări de câte o etapă ca urmare a formelor uşoare de abateri de la regulament de genul cumulului de cartonaşe galbene sau a faulturilor comise în postură de ultim apărător. În acest caz s-au aflat câţiva jucători de la Liga a IV-a, printre care Dragoş Barbu de la CSM Drăgăşani şi Dumitru Bădălan de la AS Şirineasa, însă cei mai mulţi care s-au încadrat la această sancţiune au fost jucători de la Liga a V-a.

Astfel, au fost suspendaţi pentru o etapă Dan Diculescu de la Olteţul Bălceşti, Robert Ancuţa de la Topologul Galicea, Nicolae Codin (Olteţul Alunu), Ion Diaconu (AS Bărbăteşti), Bogdan Miuţă (AS Oteşani), Ionuţ Simion (Inter Lăpuşata) şi Daniel Săndulescu de la Cerna Copăceni. Ca urmare a hotărârii Comisiei de Disciplină vor sta două etape pe margine Lucian Mazilu de la Inter Lăpuşata, Cristian Gheran de la Juventus Roeşti, dar şi „Joe” Panait de la Vartex Rm. Vâlcea (ca urmare a injuriilor aduse arbitrului). Altfel spus, cu trei etape de suspendare şi penalitate sportivă au fost pedepsiţi Constantin Ionescu de la Sportul Genuneni şi Nicolae Avrinte de la Oltul Ioneşti.   

Două rezultate, schimbate de AJF

Pe lângă deciziile luate cu jucătorii, au fost două cazuri în şedinţa Comisiei de Disciplină a AJF-ului întrunită în această săptămână în care au fost luate sancţiuni cu echipa. Una dintre grupările penalizate de AJF a fost FC Lăpuşata. Petre Mosor şi compania s-au bucurat degeaba pentru succesul obţinut în faţa grupării care reprezintă oraşul Brezoi şi care, la un moment dat, avea chiar pretenţii de promovare. După ce au fost conduşi de brezoieni, băieţii din Lăpuşata au reuşit să egaleze şi apoi să înscrie golul victoriei în minutele de prelungiri. Reuşiseră cu cele trei puncte să se apropie de Genesis Brezoi, cândva divizionară C, sau de Cozia Călimăneşti, însă acum i-au fost retrase punctele, astfel că şansele de a mai urca în clasament au scăzut. FC Lăpuşata a pierdut meciul cu FCO Brezoi la „masa verde”, cu 3-0. în aceeaşi situaţie se află şi Zorile Scundu. Chiar dacă pe teren au câştigat cu 3-2, scundenii au pierdut meciul cu formaţia lui Marian Pătruşcă la scor de forfait, cu 3-0. Astfel, Inter Suteşti a revenit în coasta primelor clasate.

Suspendaţi după ce au apărut în „Evenimentul Zilei”

Derby-ul seriei I de la Onoare, Steaua – Dinamo, disputat în week-end-ul trecut a fost subiect de presă pentru ziarele centrale. „Evenimentul Zilei” a mers la Nicolae Bălcescu pentru a face o comparaţie între ceea ce înseamnă „el clasico” la nivelul Ligii V-a şi derby-ul din Liga I. Nu este pentru prima dată când echipa lui Sandu Crânguşi devine subiect pentru presa centrală. În urmă cu câţiva ani a apărut la televizor ca urmare a unei glume pe care-a făcut-o referitor la zona în care se afla terenul pe care juca echipa sa, unul „înconjurat de o baltă cu crocodili”. Şi acum s-a întâmplat cam la fel. Au ajuns pe pagina de sport a unui puternic ziar central. Însă, publicitatea făcută nu a fost de bun augur pentru doi dintre jucătorii echipelor care s-au întâlnit în runda trecută. Raul Cârstoiu, sponsorul dinamoviştilor, care de fapt e stelist, la fel cum sunt majoritatea jucătorilor echipei antrenată de Marian Leţa, după cum se precizează şi în materialul din „Evenimentul Zilei”, a fost eliminat de pe terenul de joc pentru că l-a scuipat pe arbitrul întâlnirii. Pentru acest lucru el a primit 2 etape de suspendare din partea Comisiei de Disciplină şi o amendă. Până la urmă, meciul s-a încheiat la egalitate, atât ca scor, cât şi ca număr de jucători. Alin Făurar, căpitanul Stelei din Nicolae Bălcescu, a fost şi el eliminat în urma unui meleu creat în jurul arbitrului la finalul partidei. Probabil l-a agresat pe cavalerul fluierului, astfel că va fi doar spectator în următoarele 3 partide pe care le va disputa formaţia sa. (L.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button