Diverse

Tadici şi Muşi au convocat 13 vâlcence la echipa naţională

Selecţionerii echipei naţionale de handbal feminin, Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi, au dat publicităţii, în această săptămână, lotul lărgit pentru „dubla” cu Islanda, care va conta pentru calificarea la Campionatul European. Au fost convocate deocamdată 22 de handbaliste, însă numai 16 dintre acestea vor aborda partidele cu gruparea nordică, o adversară inferioară din punct de vedere valoric, care pare uşor de depăşit. În lotul pentru această campanie de calificare şi-au făcut loc nu mai puţin decât 13 jucătoare de la Oltchim Rm. Vâlcea. Singurele handbaliste de la campioana ţării care-au rămas pe „dinafară” sunt Iulia Puşcaşu, Clara Vădineanu, Adriana Ţăcălie şi Roxana Gatzel.

Dar iată care sunt jucătoarele convocate în lotul lărgit al naţionalei române: Luminiţa Dinu, Tereza Pâslaru, Talida Tolnai – portari, Camelia Balint, Adriana Olteanu, Ramona Maier, Valentina Ardean, Cristina Vărzaru, Cristina Niculae – extreme, Ionela Stanca, Oana Manea, Florina Bârsan, Raluca Ivan – pivoţi, Narcisa Lecuşanu, Adina Meiroşu, Cristina Neagu, Aurelia Brădeanu, Valeria Beşe, Steluţa Luca, Carmen Amariei, Mihaela Senocico, Georgeta Vârtic – interi.

Revin Cristina Vărzaru şi Valentina Ardean

Aşa cum se observă, după o perioadă îndelungată de indisponibilitate, au revenit în rândul tricolorelor două dintre jucătoarele care-au avut o contribuţie majoră la câştigarea de către România a titlului de vicecampioană mondială în 2005, în Rusia. Este vorba de extremele Cristina Vărzaru (care evoluează la echipa daneză Viborg HK) şi Valentina Ardean. Ambele au ratat atât Campionatul Mondial din Franţa, desfăşurat în decembrie 2007, dar şi turneul preolimpic din luna martie a acestui an.

Cantonamentul începe pe 27 mai

De luni, 26 mai, echipa naţională de handbal feminin a României trebuia să intre în cantonament la Ploieşti. Programarea meciului Oltchim – Rulmentul bulversează acum pregătirile tricolorelor, iar selecţionerul Gheorghe Tadici a anunţat deja că va muta cantonamentul de la Ploieşti la Rm. Vâlcea. „Interesele unui club nu trebuie să primeze în dauna echipei naţionale”, a spus Tadici după ce a aflat că federaţia a acceptat ca derbiul Ligii Naţionale să afecteze pregătirile echipei naţionale. „În aceste condiţii, cum jucătoarele selecţionate nu au cum să ajungă în aceeaşi zi de la Rm. Vâlcea la Ploieşti, voi muta cantonamentul echipei naţionale”.

Tricolorele au ratat calificarea la Europene din 2006

Fără îndoială, în acest moment, calificarea la turneul final al Campionatului European reprezintă un obiectiv prioritar pentru handbalul feminin, mai ales din cauza faptului că România a absentat de la precedenta ediţie. Aşa cum se cunoaşte, în vara lui 2006, tricolorele s-au împiedicat de Serbia-Muntenegru în meciurile de baraj şi au ratat astfel turneul din Norvegia. În acest an, întrecerea supremă a Europei se va desfăşura în Macedonia, în luna decembrie.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button