Liga IV

Gruparea lui Săraru n-a făcut concesii

Luncavăţul Popeşti – AS Şirineasa 0-3 (0-0)

Au existat suspiciuni înainte de acest meci, Luncavăţul Popeşti – AS Şirineasa. S-a vorbit despre o cooperativă a „peneliştilor” implicaţi în fotbal, care urma să funcţioneze în aceste ultime etape. S-a spus că ar urma ca Flacăra Horezu să fie „băgată-n găleată” pentru ca Luncavăţul să se salveze de la retrogradare. Însă acest scenariu putea fi pus pe tapet dacă popeştenii învingeau la Şirineasa. N-au reuşit, însă, să menţină suspansul, decât o repriză, pe care-au încheiat-o la egalitate cu gruparea oaspete, dar gazdă în acelaşi timp. Asta în ciuda faptului vă ambele echipe au avut câteva situaţii bune de gol. Primele au aparţinut grupării din Şirineasa.

Portarul Luncavăţului ieşise mult din propriul careu, Iordache a sesizat oportunitatea şi a trimis spre poarta goală, însă mingea a prins pământul şi-a sărit peste transversală. Iordache s-a dovedit a fi cel mai periculos jucător al formaţiei antrenată de Ciofîcă din startul partidei, imediat după această fază dându-le din nou emoţii popeştenilor. A şutat din centrul careului, însă mingea s-a oprit în blocajul apărătorilor. A urmat apoi o scurtă perioadă de dominare a grupării lui Şerban care a egalat la ocazii, fiind chiar mai periculoasă decât adversara sa. Dinu, din lovitură liberă, a trimis în careu pentru Sima care, din 6 metri, a reluat balonul cu capul în bara laterală. Apoi Avanu, după ce a scăpat uşor de un adversar, a şutat, balonul fiind respins de portar cu greu în corner. Până la pauză Istratie şi Sporea de la AS Şirineasa au mai avut şansa de a înscrie, din tabăra echipei considerată a fi gazdă remarcându-se doar „Foancă” şi portarul Băiaşu care s-au luat la ceartă pe teren. A mai fost o fază la care Luncavăţul a cerut penalti, contact a existat cu adversarul, însă jucătorul a căzut prea târziu şi probabil că din acest motiv centralul Rădulescu a luat decizia de a lăsa jocul să continue.     
Speranţele primarului Şerban au fost spulberate imediat după pauză când Sporea l-a servit bine pe Bădălan. S-a făcut 1-0 pentru AS Şirineasa. Luncavăţul a dat semne că poate reveni imediat, prin Răducea. Popeştenii au fost lipsiţi de şansă, balonul expediat de acesta la vinclu oprindu-se în bară. În loc de 1-1 s-a făcut 2-0 şi astfel totul s-a încheiat pentru Sima şi compania. În minutul 62, o serie de lovituri respinse de apărarea Luncavăţului prevesteau golul de 2-0 marcat de juniorul Nedelcu, proaspăt intrat pe teren. Gruparea lui Şerban nu a mai avut forţa să revină, astfel că până la final nu am mai consemnat decât un nou gol pentru AS Şirineasa, marcat de Marga dintr-o lovitură liberă, care a stabilit astfel scorul final de 3-0 în favoarea „oaspeţilor”, consfinţind, probabil, totodată şi finalul pentru formaţia din Popeşti.

„Ei au jucat pentru alţii, nu pentru ei”

Primarul din Popeşti, Costel Şerban, a încercat să se menţină calm pe tot parcursul meciului. S-ar fi zis că nu eşti la un meci obişnuit între AS Şirineasa şi Luncavăţul Popeşti. Doar primarul Săraru a trăit meciul pe margine ca de obicei. Probabil, însă, că edilul din Popeşti se resemnase cu ideea că echipa sa va termina campionatul pe un loc retrogradabil. Totuşi, în repriza a doua, când gruparea din Şirineasa a început să marcheze, a avut câteva remarci de făcut despre meci şi despre adversari. „Dacă puneam şi eu presiune ca domnul Săraru, poate nu se termina chiar aşa. Dar nu are rost să-mi mai fac duşmani. Oricum, ei au jucat pentru alţii, nu pentru ei. S-a terminat, ne-au retrogradat, dar nu au câştigat decât ură din partea noastră. Am avut astăzi în teren un băiat, Ionuţ Dima, care nu a mai jucat niciodată şi s-a descurcat mult peste aşteptări. Pentru acest lucru eu le voi da la băieţi câte 500 de mii după acest meci, chiar dacă au pierdut. Iar în sezonul viitor voi face echipă cu jucători din zonă cu care să evoluăm tot la acest nivel, alături de cei din oraş care sunt acum alături de noi. Mulţi au o părere proastă despre mine, însă dacă-mi pun ambiţia eu pot ajunge mai sus decât s-ar gândi cineva. În plus, pentru ce stadion am făcut, noi chiar merităm să rămânem în Liga a IV-a. Suntem şi mai buni decât alţii care folosesc contre pentru a se menţine la acest nivel. S-a văzut şi la meciul acesta, seriozitatea mea faţă de a altora”, a comentat Şerban. 
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button