Diverse

„Sunt singurul calificat pentru a fi sef la AJF!”

 Sergiu Zbârnea revine în forţă şi anunţă:

„Sunt singurul calificat pentru a fi şef la AJF!”

* el spune că nu poate fi subalternul lui Pintilie şi promite dezvăluiri incendiare legate de soarta patrimoniului echipei FC Vâlcea

  Sâmbătă dimineaţa profesorul Sergiu Zbârnea, fostul şef al AJF Vâlcea de dinaintea alegerii lui Gheorghe Constantin, a susţinut o conferinţă de presă extrem de interesantă. După ce a trecut în revistă perioada în care a condus fotbalul judeţean şi a spus că a rezistat în fruntea acestui for pe vremea comuniştilor fără să fie membru de partid datorită corectitudinii sale. Prima referire legată de alegerile de la AJF a reprezentat şi un pas în retragere făcut de domnia sa: „Când mi-am depus candidatura am fost primul. Între timp am aflat că o să candideze şi Dumitru Lovin. Dacă ştiam aşa, poate că nu mai candidam. Cred că am a doua şansă, după Lovin. Acum, că ştiu că el va candida, îmi vine să-mi retrag dosarul. El este într-o legătură directă cu primarii şi are posibilităţi să-i determine să facă ceva pentru fotbalul judeţean. Este singurul în faţa căruia m-aş da la o parte!” Cu toate acestea crede în şansa sa pentru că nu ţine ranchiună, are prieteni în toate localităţile din judeţ, are relaţii la FRF pentru a putea ajuta fotbalul vâlcean şi dintre toţi candidaţii este singurul cu calificare în domeniu, fiind profesor de sport. Mai spune că nu a acceptat să mai activeze în ultimul timp ca observator în fotbalul judeţean pentru că nu a acceptat să de atestarea cu unii care sunt nepregătiţi în domeniu. „Nu am ajuns eu să fiu testat de un frânar sau de un petrolist. Dacă AJF-ul aducea un om de specialitate de la Bucureşti să dea examen cu observatorii, atunci acceptam” – a spus Zbârnea, adăugând că din tot fotbalul vâlcean singurul care nu-l salută şi care îl înjură a rămas Pintilie, deşi pe acesta l-a ajutat foarte mult.

Profesorul Sergiu Zbârnea mai spune că în perioada sa nu au existat ca în ultimii cinci ani situaţii în care arbitri să se lase de arbitraj, iar echipa cea mai bună a fost campioană. „Pentru vânzarea locului din Divizia C obţinut de Cozia Călimăneşti nu sunt vinovat. Vinovaţii principali au fost Traşcă, Başno şi primarul staţiunii. Nu era echipa AJF-ului, deci nu puteam să mă opun. (…) AJF-ul lăsat de mine a pierdut multe echipe. Sistemul cu patru serii la Divizia Onoare a scăzut numărul de meciuri, deci şi valoarea întrecerii!” – a spus Zbârnea.

  În final a invitat presa vâlceană să se ocupe mai mult de cercetarea cazului echipei Chimia Rm. Vâlcea, transformată în FC Vâlcea. La aceasta a fost şi Zbârnea preşedinte, apoi a predat totul. El spune: „Fac apel să se afle ce s-a întâmplat cu maşina VL 01 FCV. Eu ştiu şi la cine e. Este la o persoană fizică! Această maşină şi 80 de milioane lei s-au luat pe transferul lui Vasile Popa!”. Profesorul Sergiu Zbârnea a afirmat că va face publică lista cu jucătorii şi patrimoniul echipei FC Vâlcea (fostă Chimia), iar cei ce au semnat de primire, amintind aici printre alţii şi pe Marian Başno, să se justifice pentru că pe transferul jucătorilor s-au luat sume importante de bani ce au ajuns, crede fostul şef al AJF, în buzunarele unor persoane fizice.

– Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button