Liga IV

„Petarda” campionatului, umilită la Drăgăşani

CSM Drăgăşani – Forestierul Băbeni 7-0
• meci întrerupt în minutul 50, deoarece băbenarii au „abandonat” partida

Forestierul Băbeni poate fi considerată fără nici un drept de apel lanterna roşie a acestui campionat şi, totodată, „petarda” Ligii a IV-a. Evoluţia băbenarilor în actuala ediţie de campionat a fost una cât se poate de jalnică, iar partida din etapa trecută disputată contra grupării antrenate de Adi Lupu a consemnat cât se poate de ferm acest lucru. Forestierul Băbeni s-a văzut condusă la pauză cu scorul de 7-0, iar din repriza a doua, pentru ca scorul să nu ia amploare, au adoptat o tactică cât se poate de inedită. Astfel, pentru a nu fi şi mai mult umiliţi de drăgăşăneni, în repriza secundă numai şapte jucători de la Forestierul au intrat pe teren, restul refuzând să mai ia parte poate la scorul etapei.

Mai mulţi martori ai partidei ne-au declarat că pentru a pune stop partidei, un jucător de la Forestierul s-ar fi dat lovit la un moment dat. Astfel, centralul a fost nevoit să oprească partida, deoarece oaspeţii jucau în şase oameni, iar regulamentul fotbalistic nu prevede ca acest lucru să fie posibil. „Aceste întâmplări nu reflectă altceva decât nivelul scăzut de joc pe care îl prezintă unele echipe din Liga a IV-a. Sunt multe formaţii care se prezintă doar formal la meciuri, lucru demonstrat şi de Forestierul Băbeni, grupare ce, după părerea mea, nu are ce căuta în campionat. A avut un joc deplorabil şi au abandonat fără fairplay”, ne-a spus antrenorul Adi Lupu, de la CSM Drăgăşani.

Adi Lupu vrea un campionat de zece echipe

Pentru a evita prezenţa unor grupări foarte slabe în campionat, Adi Lupu adus în discuţie faptul că ar fi mult mai indicat ca, din ediţia viitoare a campionatului, Liga a IV-a să fie formată din maxim zece echipe. „Aceste campionat este rupt în două. În prima jumătatea a clasamentului se află grupările care cunosc ce înseamnă fotbalul, iar sub se află echipe de duzină. Cred că ar fi mai indicat ca din campionatul viitor în Liga a IV-a să fie admise maxim zece echipe, pentru că aşa ar putea creşte nivelul de fotbal. Totodată, prin scăderea numărului de echipei, am putea asista la un nivel mai ridicat de fotbal ”, ne-a mai declarat tehnicianul Adi Lupu.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button