Liga IV

Speranţe pentru podium

Dinamo Rm. Vâlcea – AS Şirineasa 4-2 (3-2)

După ce în urmă cu câteva etape a încurcat oarecum planurile celor de la CSM Drăgăşani care ar fi vrut atunci să-şi consolideze poziţia a treia în clasament, formaţia lui Dan Săraru spera să se poată interpune şi în calea grupării lui Laurenţiu Mustăţea, Dinamo Rm. Vâlcea. „Câinii” râmniceni încă se mai gândesc la podium, însă un lucru esenţial pentru ca speranţele să nu le fie spulberate este acela de a rămâne neînvinşi până la final. În etapa de sâmbătă, 3 mai, au avut o confruntare dificilă, cu AS Şirineasa, o formaţie ambiţioasă, care-şi dorea victoria pe terenul CSŞ-ului din nordul Râmnicului pentru a-şi lua, cât de cât, revanşa în faţa dinamoviştilor după eliminarea oarecum prematură din Cupa României, o competiţie cu importanţă pentru primarul Săraru.

Marga şi compania au încercat să obţină totul de la acest meci, au jucat de la egal la egal cu gazdele, însă până la urmă au fost nevoiţi să se declare învinşi.

Gol în minutul 1

Un prim semn că lucrurile aveau să se încheie prost pentru ei l-au primit în primele secunde ale partidei. Imediat după primul fluier al arbitrului, gazdele au încercat o acţiune în careul advers pornită de Ninciuleanu care-a centrat din flancul stâng în faţa porţii oaspeţilor. Apărarea celor din Şirineasa a încercat să respingă, însă a făcut-o greşit, Negrea învingându-şi propriul portar: 1-0. Dat fiind acest debut, ne gândeam la etapa trecută când dinamoviştii au înscris de nouă ori în poarta popeştenilor. Numai că AS Şirineasa nu e o formaţie care se zbate pentru salvarea de la retrogradare. A demonstrat acest lucru în minutul 9 când a restabilit egalitatea. A fost un şut-centrare din apropierea cornerului, mingea a fost respinsă greşit de defensiva dinamovistă până la căpitanul oaspeţilor. Marga, dintr-o poziţie ideală, a trimis în poartă pentru scorul de 1-1. Meciul a continuat în aceeaşi notă până la pauză. Deschis oricărui rezultat, cu destul de multe faze de poartă, dar şi greşeli în urma cărora s-a înscris din nou. În minutul 19 oaspeţii au preluat conducerea graţie insistenţei lui Rachina care a pus presiune pe apărarea gazdă şi a făcut-o să greşească. A recuperat balonul şi a marcat pentru 2-1 în favoarea formaţiei sale. Însă, pentru cel puţin a treia oară în acest retur, aşa cum ne-a obişnuit, AS Şirineasa a pierdut din nou avantajul şi de la 2-1 în favoarea sa, a ajuns să fie condusă cu 3-2, golurile „alb-roşilor” fiind marcate de Tîrş şi Bogoslov, ultimul după o centrare a veteranului Dobay Popescu. Acesta a fost şi scorul pauzei.

Ritm mai scăzut în partea secundă

În partea secundă ritmul a fost ceva mai scăzut, au cedat şi nervii. Proteste, eliminări şi un gol. Cam astea au fost dominantele ultimelor 45 de minute. Speranţele oaspeţilor că ar mai putea întoarce rezultatul s-au cam spulberat în minutul 58 când juniorul Marinescu a fost eliminat. Acesta ceruse un fault la mijlocul terenului, centralul nu a considerat astfel, a lăsat jocul să continue, acest lucru determinându-l pe jucătorul formaţiei din Şirineasa să aibă o reacţie necontrolată, sancţionată drastic de arbitru, cu cartonaşul roşu. Oaspeţii i-au reproşat acest lucru lui Roşu, la fel cum au contestat şi faza din care gazdele au marcat pentru scorul de 4-2. Bogoslov a majorat avantajul echipei sale, după o fază la care Marga şi compania au cerut off-side. A urmat apoi o perioadă în care AS Şirineasa rar a mai pus probleme. Oaspeţii şi-au revenit, însă, pe final când s-a remarcat juniorul Sandu care la un moment dat chiar i-a dat o pasă de gol lui Rachina, dar şutul acestuia a trecut pe lângă laterală. În prelungiri, Marga, dintr-o lovitură liberă, putea reduce din handicap, dar balonul s-a oprit în transversală. S-a terminat 4-2 pentru Dinamo, o victorie pentru care s-a bucurat mai puţin Ghenţăr, eliminat de Roşu. După încheierea jocului, în drumul spre vestiare au avut loc nişte clinciuri între jucători, Ghenţăr alegându-se cu cartonaşul roşu.
Partida a fost arbitrată de o brigadă avându-l la centru pe Eugen Roşu. Acesta a fost ajutat la cele două linii de Virgil Teodorescu şi Carmen Alexie. Observator: Constantin Ariciu.
Au evoluat formaţiile:
Dinamo Rm. Vâlcea: Armeanu – Văcaru, Temerel, Ninciuleanu, Popescu, Stoica, Pătularu, Bogoslov, Olaru, Tîrş, Buga. Au mai jucat: Oprea şi Ghenţăr.
AS Şirineasa: Croitorescu – Marga, Negrea, Sporea, Bădălan, Rachina, Streinu, Neagoe, Drăgan, Istratie, Marinescu. Au mai evoluat: Sandu, Codin, Cercel.
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button