Administratie

Consiliul Judeţean afişează o atitudine ostilă faţă de comunitatea din Suteşti

Deşi autorităţile judeţene şi centrale văduvesc în continuare de fonduri comuna Suteşti, primarul PSD Ion Stănescu a reuşit să-şi onoreze promisiunile din campania electorală de acum patru ani şi chiar să depăşească lista cu investiţii pe care şi-a propus să le materializeze în acest mandat. Două dintre cele câteva obiective pentru care edilul social-democrat nu a obţinut mai devreme sumele necesare vizau reamenajarea podurilor din centrul localităţii şi zona Florea Ruţii. Recent, Stănescu a reuşit să prindă finanţare şi pentru acestea. Imediat a demarat în forţă lucrările, iar pe data de 1 mai şi-a planificat inaugurarea uneia dintre investiţii, evaluată la peste 11 miliarde de lei.

Este vorba despre podul ce leagă satele Suteşti şi Boroşeşti de vestul comunei. De Paşti, va fi tăiată panglica şi la podul ce asigură accesul locuitorilor din punctul Valea Caselor spre municipiul Drăgăşani. Tot în perioada sărbătorilor de la finele acestei săptămâni, la Suteşti, va fi inaugurat Centrul Cultural din satul Boroşeşti, unde, de curând, au mai fost amenajate o grădiniţă, un loc de joacă pentru copii şi o sală destinată evenimentelor festive. Efortul financiar s-a ridicat la doar 1,4 miliarde de lei şi a fost susţinut exclusiv din bugetul local. Primarul Ion Stănescu ne-a declarat că, datorită vastei sale experienţe în administraţie, nu duce niciodată lipsă de idei.

Deşi nu a fost sprijinit, primarul Stănescu a făcut investiţii de 4 milioane de euro

„La capitolul infrastructură, nu pot spune că stăm rău, ba din contră, eu zic că am reuşit să realizăm multe lucruri în plus faţă de ceea ce ne-am propus în 2004. Am avut şi am o bună colaborare cu Consiliul Local şi nu am stat cu mâinile în sân dacă, ştiu eu, conducerea judeţului nu ne-a ajutat în aceşti patru ani cu mai nimic. Consiliul Judeţean trebuia, de exemplu, să ne vireze lunar, de la începutul anului, câte o sută şi ceva de milioane de lei vechi, pentru cheltuieli curente ş.a.m.d. Până acum, nu am primit un leu şi nici nu ne punem mari speranţe să ni se dea prea curând. Aşa că, pentru a putea plăti lucrările pe care le facem, nu am avut altă soluţie decât să bombardăm cu proiecte Guvernul şi alte instituţii prin intermediul cărora se poate atrage finanţare. De cele mai multe ori, nu ne zbatem în zadar. Spre exemplu, recent, ni s-au alocat circa 4,42 miliarde de lei pentru continuarea lucrărilor privind introducerea reţelei de canalizare. Întreaga investiţie se ridică la peste un milion de euro. Se munceşte intens la acest proiect pentru că nu dorim să existe nici un motiv pentru a fi cumva blocat. Suntem atenţi să ne încadrăm în fiecare etapă de lucrări şi facem totul ca la carte, astfel încât, până în octombrie cel târziu, reţeaua de canalizare să existe şi să funcţioneze în toată comuna. În ultimii patru ani, am făcut investiţii de peste 4 milioane de euro. Am insistat asupra rezolvării problemei drumurilor, podurilor, dar şi a utilităţilor, pentru că doar o comună care are puse la punct aceste lucruri este atractivă din toate punctele de vedere. Cu câteva săptămâni în urmă, vorbeam despre faptul că mai mulţi oameni de afaceri englezi, francezi şi italieni au decis să investească în comuna noastră. Cu siguranţă că nu ar fi făcut-o dacă infrastructura locală era la pământ”, ne-a precizat primarul din Suteşti. Ion Stănescu a mai spus că aşteaptă cu nerăbdare ca Ion Cîlea, liderul PSD Vâlcea, să fie instalat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. El speră că atunci nu va mai fi şuntat la fonduri, iar multe dintre proiectele sale de anvergură vor avea o mai mare susţinere. E.D.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button