Liga V

Comisia de Disciplină a AJF Vâlcea şi-a început activitatea

Startul returului a dat de lucru şi Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Vâlcea. Membrii acestui organism, condus de Constantin Lazăr, au avut pe ordinea de zi în şedinţa de marţi, 6 martie, câteva cazuri cât se poate de interesante. Cele cinci schimbări făcute de oficialii echipei CSM II în meciul cu Petrolul II Drăgăşani au ţinut desigur „capul de afiş”, însă pe agendă au mai intrat şi abaterile de la normele regulamentului săvârşite de unii jucători.

Antrenorul Costică Bălteanu, suspendat trei etape
Dintre cele mai grave trebuie amintit cazul jucătorului Ion Negrea (Forestierul Băbeni), eliminat de pe teren în meciul pe care echipa sa l-a susţinut în deplasare la AS Şirineasa, pentru atac violent asupra unui adversar, care-a primit trei etape de suspendare. În urma aceluiaşi meci a mai fost sancţionat şi antrenorul echipei din Băbeni, Costică Bălteanu, care-a fost evacuat atunci din incinta terenului pentru protestele repetate la adresa arbitrului M. Petre (Drăgăşani), faptă pentru care va sta departe de banca tehnică trei etape.

După scandalul cu Topologul Galicea,
AS Bărbăteşti nu mai joacă acasă trei meciuri
Runda inaugurală din returul Ligii a V-a a fost dominată de scandalul şi incidentele care-au avut loc la Bărbăteşti, în meciul pe care echipa din localitate l-a disputat împotriva formaţiei Topologul Galicea. Când jocul era oprit, mai mulţi spectatori au pătruns pe terenul de joc şi l-au înconjurat pe centralul partidei, Alin Voicescu. După ce spiritele s-au calmat, meciul a continuat, dar oaspeţii au cerut la final rejucarea partidei sub motivul că arbitrul ar fi condus sub presiune. După ce au analizat cazul, membrii Comisiei de Disciplină nu au considerat însă la fel, însă pentru intrarea spectatorii în spaţiul de joc i-au ridicat echipei AS Bărbăteşti dreptul de a mai organiza meciuri pe teren propriu timp de trei etape.
Certaţi cu disciplina au fost şi fotbaliştii din Liga a V-a. Astfel, Ion Ciobanu (Dinamo Şuşani), care în partida cu Rapid Voiceşti a fost eliminat pentru lovirea în mod intenţionat cu piciorul a unui adversar în timp ce acesta era căzut, a primit tot trei etape de suspendare. De asemenea, Dan Râpeanu (Viitorul Foleşti), căruia i s-a reţinut carnetul după meciul cu Voinţa Orleşti pentru comportare violentă şi injurii aduse arbitrului, a fost sancţionat cu două etape de suspendare.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button