Diverse

Marin Catargiu a fost nemultumit de arbitraj

Voinţa Orleşti – Viitorul Olanu 2-0(1-0)

Marin Catargiu a fost nemulţumit de arbitraj

Era minutul 3  şi gazdele cu o formaţie întinerită reuşeau să deschidă scorul după ce Popescu, cu un şut din afara careului, deviat de un apărător al formeţiei din Olanu, îl păcălea pe Smărăndoiu. Se părea că va fi un galop de sănătate pentru gazde, dar încet-încet talentul lui Marin Catargiu îşi pune amprenta pe joc şi pasele lui pentru coechipieri sunt ratate cu nonşalantă, în special de Petrică (min. 19, 47 şi 57). Echipa din Orleşti caută să stăvilească din faşă atacurile oaspeţilor şi, având în Popescu (jucătorul meciului) un percutant dar în acelaşi timp şi un fin servant, nu se baricadează şi, în minutul 78, reuşesc să pecetluiască scorul prin Tudor care finalizează o acţiune personală driblând şi portarul. Meciul era jucat, oaspeţii nu mai contează în joc, mai ales că din min. 75 au rămas în 9 jucători de câmp prin eliminarea lui Oiţă, pentru cumul de cartonaşe, sfârşitul jocului capătă accente dramatice. Pe fondul unor repetate erori ale celor doi asistenţi, Marin Catargiu încearcă să-şi facă singur dreptate şi numai prezenţa preşedintelui interimar al AJF, Viorel Neacşu, pune capăt unor evenimente care puteau să degenereze. Cu tact şi diplomaţie Viorel Neacşu reuşeşte să-l tempereze pe Marin Catargiu, unul din marii fotbalişti ai Vâlcii, care n-a înteles că acesta nu-i modalitatea de a-şi face singur dreptate. De cealaltă parte Viorel Neacşu a înteles că trebuie oprite experimentele în arbitraj, echipele mici devenind adevăraţi cobai într-un fotbal jucat de plăcere, iar dacă aceste nereguli vor mai apărea este hotărât să apeleze la arbitri din Argeş şi Dolj. Au evoluat formaţiile:

Voinţa Orleşti: Dobrin (cpt.) – D. Lisănădroiu, Bîrsan, Pătrulescu, Popescu, Lisaru (Lisăndroiu C.), Giuroiu, Kricher C., Gheorlan, Tudor, Kricher I.
Viitorul Olanu : Smărăndoiu – Oiţă, Ceauşescu, Filipoiu, Zaharoiu, Catargiu (cpt.), Călinescu, Agapescu, Căpăţână G. Radu, Petrică.

A arbitrat bine la centru Mihai Maria (Drăgăşani), ajutat cu greşeli de M. Drăghici şi C. Costinescu (ambii din Rm. Vâlcea)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button