Liga II

Stiri – CSM Rm. Vâlcea

Ştiri – CSM Rm. Vâlcea

 

„Municipalii” au ajuns la Salonic

 

Lotul de jucători ai echipei CSM Rm. Vâlcea se află de duminică în cantonament la Salonic (Grecia), acolo unde va rămâne până pe 21 februarie, ziua în care este programată plecarea înapoi spre ţară. Echipa vâlceană va fi cazată într-un hotel de patru stele şi se va antrena într-o bază sportivă modernă, care dispune de două terenuri sintetice, sală de forţă şi piscină. Adrian Furnică şi Cristi Lazăr au inclus în lot pentru acest stagiu de pregătire un număr de 22 de fotbalişti: Pampea, Rusandu, Mihalache (portari), Dumitru, Raicu, Stănescu, Stanca, Cumpănaşu, Cercel, Roşca, Balaci, Georgescu (fundaşi), Lepădatu, Bolcu, Nica, Cârstea, A. Savu, Murineanu, Chiriţă, Iordache (mijlocaşi), Pena, Ciortan, Lazăr (atacanţi). Altfel, vâlcenii au aranjat deja până acum patru partide de pregătire în acest cantonament. Trupa lui Furnică şi Lazăr va întâlni echipe din prima ligă şi din ligile inferioare. Din Ethniki Katigoria A, CSM va întâlni Iraklis (locul 5) şi Kalamaria (locul 11). Celelalte două partide vor avea loc în compania unei grupări din divizia secundă (Veria) şi-a uneia din a treia ligă, aşa cum ne-a precizat preşedintele Alin Trandafir. În Grecia, tot la Salonic, alături de CSM, se mai află şi o altă echipă din Divizia B din ţară, Gloria Buzău, astfel că este posibil chiar un meci amical cu această grupare.

 

Nicolae Dicu însoţeşte echipa în Grecia

 

Şeful delegaţiei vâlcene la Salonic este însuşi vice-primarul Râmnicului, Nicolae Dicu, ce îndeplineşte totodată şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie de la CSM. Aşa cum se cunoaşte, transportul în Grecia s-a făcut cu autocarul echipei de handbal feminin Oltchim. Se ştie că între cele două cluburi s-a pus la punct un schimb benefic de autocare, iar acest lucru le-a purtat noroc în primul rând fetelor de la Oltchim, care-au învins în prima deplasare a lor, la Deva.

 

Dispute fără gol

* 0-1 cu FC Sibiu şi 0-0 cu Altay Constanţa

 

Scăpaţi de meciul tare cu Steaua, vâlcenii au avut o săptămână mai relaxată, cu gândul mai mult la cantonamentul din Grecia. Poate chiar prea relaxată dacă avem în vedere că-n cele două partide amicale susţinute, CSM nici măcar nu a înscris vreun gol, deşi a întâlnit două echipe inferioare valoric. A fost mai întâi, marţi, 7 februarie, înfrângerea de la FC Sibiu (0-1), în faţa coechipierei de serie, ce ocupă ultimul loc în clasament, dar pe care „municipalii” o depăşiseră clar în tur, în Zăvoi, cu 4-0. au evoluat atunci pentru CSM: Rusandu – Dumitru, Raicu, Cumpănaşu, Georgescu, Cercel, Bolcu, Lepădatu, Murineanu, Florea, Pena. În repriza secundă au mai intrat: Mihalache, Balaci, Ciortan, Lazăr, Roşca, Nica, Stănescu, Cârstea. În această confruntare, antrenorii Adrian Furnică şi Cristi Lazăr nu i-au putut folosi pe Chiriţă şi Savu, accidentaţi. A urmat apoi, joi, 9 februarie, un egal sec, pe terenul Unităţii Militare din Vlădeşti, cu Altay Constanţa (0-0), confruntare în care şi-au făcut apariţia pe teren următorii jucători: Pampea – Dumitru, Raicu, Cumpănaşu, Georgescu, Cercel, Bolcu, Lepădatu, Ciortan, Florea, Pena. Au mai intrat după pauză: Balaci, Roşca, Nica, Stănescu, Chiriţă. Nu au jucat deloc: Mihalache, Cârstea, Savu, Lazăr.

 

L-au pierdut pe Dicher

 

Vasile Dicher, autorul unor goluri importante în pregătirea din această iarnă pentru CSM a plecat înapoi la Industria Sârmei Câmpia Turzii. Echipa ardeleană a preferat să blocheze acest transfer, deşi cele două cluburi se înţeleseseră în prealabil şi asupra sumei de bani pe care vâlcenii urmau s-o achite. Dacă nu au reuşit acum să-l aducă pe Dicher la Vâlcea, acesta va veni oricum din vară, deoarece îşi încheie contractul cu echipa ardeleană şi şi-a exprimat ferm dorinţa de a juca la CSM.

 

Florea a părăsit echipa

 

În cantonamentul din Grecia nu a făcut deplasarea atacantul Dragoş Florea, care-a preferat să rămână acasă dintr-un motiv neştiut deocamdată de nimeni, cu atât mai puţin de conducătorii clubului vâlcean. Nu e glumă, dar se pare că acesta are de gând să se lase de fotbal! Astfel, CSM-ul a pierdut în decurs de doar câteva zile doi atacanţi pe care antrenorul Furnică îşi punea mari speranţe în perspectiva returului: Dicher şi Florea.

 

Cagnea, la Caracal

 

Juniorul Adrian Cagnea, venit la Vâlcea în vara trecută de la Craiova, a rămas la FC Caracal, după ce a dat probe de joc şi l-a convins pe antrenorul Nae Ungureanu că are valoare. Plecarea sa de la CSM are un caracter pur personal: jucătorul era nemulţumit de faptul că nu poate prinde loc de titular.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button