Diverse

Handbaliste vâlcene de perspectivă

* portarul Magda Neagoe şi pivotul Bianca Gornistu (ambele de la CS Chimia), în naţonala de junioare II a României
Două tinere handbaliste de la CS Chimia Rm. Vâlcea au fost selecţionate în naţionala de junioare II a României (jucătoare născute în anii 1990-1991), care-a participat recent la calificările pentru Campionatul European rezervat acestei categorii de vârstă. Din păcate, doar una dintre ele s-a şi aflat pe teren, este vorba de portarul Magdalena Neagoe, cealaltă vâlceancă, pivotul Bianca Gornistu, având ghinionul de a se accidenta chiar înaintea competiţiei.
„Magda Neagoe a avut o comportare foarte bună la acest turneu. Bianca Gornistu însă nu a fost folosită în nici un meci din cauza unei accidentări. Ea a suferit nu demult o operaţie de ligamente, s-a resimţit uşor acum în pregătiri, iar antrenorului i-a fost frică să nu recidiveze şi mai rău”, a explicat profesoara Nicoleta Lazăr.
La turneul desfăşurat la Roman (în judeţul Neamţ), „tricolorele” pregătite de Victor Dăbuleanu şi Florica Gallovitz au avut o prestaţie de excepţie. România a câştigat toate cele trei meciuri jucate (31-22 cu Portugalia, 26-16 cu Islanda, 28-27 cu Cehia) şi s-a calificat astfel la turneul final al Europenelor, care va avea loc în perioada 10-19 august, în oraşul Izmir din Turcia.
Cele mai bune jucătoare din echipa noastră au fost Andreea Mărgineanu (extremă stânga, de la Golden Kids Braşov) şi Maria Negoiţă (inter centru, LPS Drobeta Tr. Severin) – fiecare cu câte 18 goluri marcate.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button