Liga I

Zenga „si-a încaierat” fostii si actualii elevi

Zenga „şi-a încăierat” foştii şi actualii elevi
 
În turneul din Cipru campionii en-titre s-au „duelat” atât la propriu cât şi la figurat cu actuala echipă a lui Walter Zenga, Steaua Roşie Belgrad. Jucătorii celor două formaţii s-au contrat tare încă din primele minute, iar primii „gladiatori” care au intrat în arenă au fost de la început Rădoi şi Zigici. În minutul 10, cei doi s-au ciocnit la mijlocul terenului, după care căpitanul roş-albaştrilor a sărit la sârb. S-a băgat şi Mladenovici, care l-a scuipat pe Rădoi! Arbitrul cipriot i-a ameninţat că-i elimină, dar războiul era abia la început. Întâlnirea dintre cele două „stele” s-a transformat treptat într-o partidă care a scos în evidenţă mai mult duritatea jucătorilor. Deşi Olăroiu şi Zenga sunt foarte buni prieteni, fotbaliştii celor două formaţii nu au reuşit să-şi stăpânească nervii, totul degenerând într-o bătaie generală. După un fault al lui Lukovici la Bănel Nicoliţă, Mirel Rădoi şi-a răzbunat coechipierul dându-i un pumn în faţă agresorului. Nervii au cedat şi jucătorii celor două echipe s-au luat la bătaie. Cei doi antrenori au intervenit imediat, dar nu au putut calma spiritele decât după aproximativ un minut. În minutul 70, Petre Marin a fost acroşat tare undeva în tuşă şi fotbaliştii celor două echipe au pornit înjurăturile şi împingerile reciproce. N-au trecut două minute şi Purovici l-a „secerat“ pe Nicoliţă. Rădoi n-a mai rezistat, a venit din spate şi a sărit pe „atacator”! Apoi, jucătorii ambelor echipe s-au repezit unul la gâtul altuia, lăsându-se cu îmbrânceli, pumni, palme, totul în câteva secunde! Zenga şi Olăroiu au sărit de pe bănci să-i calmeze pe războinici, după care arbitrul cipriot a fluierat finalul.
 
Şi-au luat portar născut în Congo
Steaua l-a achiziţionat pe portarul portughez Carlos Alberto Fernandes, de la Boavista, un goalkeeper născut în Congo. Acesta a fost adus în cantonamentul din Cipru de către preşedintele executiv Mihai Stoica şi au asistat împreună la meciul cu Steaua Roşie Belgrad. Întrebat ce ştie despre Steaua Bucureşti, portarul portughez a răspuns: „Am auzit multe lucruri bune despre echipa campioană a României. I-am urmărit evoluţiile din Cupa UEFA la televizor şi vreau să spun că băieţii joacă un fotbal foarte plăcut.”
Nou venitul în echipa lui Olăroiu a spus că în primul rând îşi doresşte să ajungă cât mai sus în Cupa UEFA şi să devină campion al României. Carlos va fi deţinut în coproprietate de Steaua şi Boavista, cele 50 de procente ale roş-albaştrilor costându-l pe Gigi Becali 300.000 de euro. Portarul portughez va avea un salariu de 150.000 de euro pe sezon. “Este o mare şansă pentru mine. Dacă voi juca în Cupa UEFA, va fi foarte bine pentru cariera mea”, a declarat Carlos. Goalkeeperul a fost cedat din cauza problemelor financiare ale clubului portughez, în acest moment toţi jucătorii fiind de vânzare.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button