Liga IV

Meci liniştit, ca-ntre „penelişti”, până prin minutul 70

Vartex Rm. Vâlcea – Luncavăţul Popeşti 3-1 (0-0)

Partida dintre Vartex şi Luncavăţul Popeşti se aştepta să fie una liniştită, chiar dacă ambele grupări se aflau în criză de rezultate pozitive. Asta pentru că relaţiile dintre cele două echipe ar fi trebuit să fie de prietenie şi datorită faptului că sunt susţinute de doi oameni politici, Gheorghe Popolan, respectiv Constantin Şerban, care fac parte din acelaşi partid, merg pe principii similare. A şi fost liniştită, însă doar până spre final când lucrurile au cam degenerat. Vartex-ul a dat dovadă de mai multă determinare, şi-a creat câteva ocazii bune de a marca, cel mai periculos jucător al său fiind chiar Popolan care, la un moment dat, a avut o şansă uriaşă de a înscrie, însă i s-a opus bara.

Chiar dacă nu a ieşit prea mult în evidenţă, lăsându-se dominată de echipa gazdă, a avut şi Luncavăţul posibilitatea de a deschide scorul. În debutul meciului şi pe final de repriză când a fost aproape de a profita de o greşeală făcută de apărarea Vartex-ului. Pestrea a scăpat singur spre poarta adversă, dar a ratat finalizarea.

Antrenorul Catargiu, plus alţi doi jucători, trimişi de Joiţa în tribună 

La fel a decurs jocul şi în partea secundă. Cu Vartex-ul preocupată să câştige jocul, în timp ce trupa antrenată de Catargiu încerca să speculeze pe contraatac. Gazdele au tot pus presiune la poarta adversă, având la un moment dat controlul total asupra jocului. Au stat câteva minute bune în suprafaţa adversă, având nu mai puţin de 5 cornere consecutive. Însă n-au reuşit să treacă în avantaj. Aveau să deschidă scorul prin minutul 70 în urma unei faze care a născut controverse. Cătinaş (?) a depăşit apărarea adversă, a scăpat singur spre poartă, însă a preferat să-l lase pe Popolan să finalizeze. Sponsorul-jucător al gazdelor a profitat de plonjonul eşuat al portarului şi a căzut în careu, obţinând penalti-ului. Au existat la această fază proteste atât pentru faptul că asistentul nu l-a oprit din acţiune pe Popolan care s-ar fi aflat în off-side în momentul pasei, cât şi pentru acordarea penalti-ului. „A fost off-side la Popolan, iar de penalti nici vorbă. Portarul a plonjat şi atacantul a intrat cu picioarele în el”, a opinat primarul Şerban. Cele mai vehemente au fost ale antrenorului Catargiu care a şi fost trimis în tribună imediat după această fază. După ce păreau să se fi liniştit lucrurile, a urmat executarea penalti-ului. Mozăceanu şi-a asumat răspunderea. A marcat pentru scorul de 1-0, însă oaspeţii au protestat din nou, reproşându-i centralului că nu l-a sancţionat pe Mozăceanu pentru faptul că acesta, în momentul execuţiei, a păcălit portarul. Pestrea l-a împins pe Joiţa, astfel că juniorul Luncavăţului, alături de antrenorul Catargiu, care intrase pe teren, au fost evacuaţi din incinta terenului. Atunci a existat şi un schimb de replici mai dure între Lucian Catargiu şi Popolan, însă până la urmă cei doi au căzut la pace, Popolan cerându-şi scuze. „Îmi pare rău pentru ce i-am spus domnului Catargiu. Au fost insulte şi de o parte şi de cealaltă, dar eu ar fi trebuit să cedez pentru că sunt mai mic decât dumnealui”, a ţinut să precizeze la final Popolan. Gazdele nu s-au bucurat prea mult de reuşită pentru că decarul echipei, Fistogeanu, a executat perfect o lovitură liberă obţinută la vreo 20 de metri de poartă: 1-1. Vartex-ul a preluat însă din nou conducerea tot în urma unei lovituri libere contestată de oaspeţi. Cătinaş a centrat penru lovitura de cap a lui Duică ce a contat pentru scorul de 2-1. Cu doar câteva minute înainte de final, Luncavăţul a mai pierdut un jucător, pe Horaţiu Păraşcu, ce a primit al doilea „galben” pentru protestele repetate. Juniorul Moţa a stabilit scorul final, marcând golul de 3-1 pentru Vartex. „Era 0-0 în momentul în care s-au petrecut acele faze. Nu se ştie cum se termina dacă nu s-ar fi luat deciziile acelea. Oricum, e păcat că s-a întâmplat aşa între două echipe prietene, care nu aveau nimic de împărţit”, a concluzionat primarul de la Popeşti, Costel Şerban.
Au evoluat echipele:
Vartex Rm. Vâlcea: Stoica – Mozăceanu, Cătinaş, Maria, Bunget, Mihai, Golescu, Andrei, Sbîrnea, Popolan, Voica. Au mai jucat: Au mai jucat: Duică, Moţ, Aldescu.
Luncavăţul Popeşti: Albici – Pestrea, Marin, Răducea, C. Zanfirescu, Sima, Andrei Fistogeanu, Adrian Fistogeanu, H. Pătraşcu, Iordache, D. Pătraşcu.

Popolan mulţumeşte CSŞ-ului pentru sprijinul acordat

Sponsorul-jucător al grupării de Liga a IV-a, Vartex Rm. Vâlcea, iar acum şi un tânăr politician, Gheorghe Popolan a ţinut să mulţumească oficial clubului CSŞ pentru sprijinul acordat în ceea ce priveşte punerea la dispoziţie a bazei din nordul Râmnicului. „CS Vartex Rm. Vâlcea, prin preşedintele acesteia, Gheorghe Popolan, mulţumeşte Clubului Sportiv Şcolar Rm. Vâlcea, condus de director profesor Mihaela Truşcă şi responsabilului bazei sportive, profesorului Nicolae Bugheanu, pentru buna colaborare dintre cele două cluburi. Conform înţelegerii stabilite, Vartex Rm. Vâlcea sponsorizează activitatea grupelor e copii a CSŞ Rm. Vâlcea (fotbal), prin cumpărarea unor mingi, echipamente de antrenament şi dulciuri. De asemenea, instalaţiile sanitare de la teren au fost înlocuite. Pentru buna întreţinere a suprafeţei de joc, asigurăm benzina pentru tunderea terenului, var pentru tuşat şi alte materiale desfăşurării în bune condiţii a jocurilor. Menţionăm că nici un profesor din cadrul CSŞ-ului nu a avut vreun alt avantaj material sau de altă natură în urma acestei colaborări. În speranţa că relaţiile dintre cele două părţi se vor dezvolta în continuare, vă mulţumim anticipat şi vă asigurăm de înalta noastră consideraţie”, a ţinut să sublinieze Popolan într-un comunicat de presă.  
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button