Politica

Gutău ar putea candida ca independent la Primăria Râmnicului

• După ce a anunţat că nu se întoarce în PD

Decizia lui Mircia Gutău de a nu reînscrie în PD până când nu va exista o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, i-a luat prin surprindere pe democraţi. Primarul Râmnicului a declarat în urmă cu câteva zile că declină invitaţia conducerii centrale a PD de a reveni în partid, pentru a nu lăsa impresia că are nevoie de o pelerină politică în procesul în care este acuzat de luare de mită. În plus, Gutău a lăsat să se înţeleagă că o parte dintre „colegii” săi democraţi îl acuză în anumite medii că doreşte să se întoarcă în PD pentru căpăta astfel o anumită protecţie în faţa justiţiei. Mircia Gutău ar fi trebuit să fie reprimit în PD astăzi iar la eveniment era anunţată participarea preşedintelui PD, Emil Boc.

Acesta a anunţat însă că nu mai vine la Râmnicu Vâlcea, probabil după ce Gutău a făcut publică poziţia sa. Democraţilor vâlceni le rămâne doar satisfacţia organizării unei festivităţi cu ocazia lansării candidaturii lui Romeo Rădulescu pentru alegerile europarlamentare. Cu această ocazie va fi organizat şi un spectacol în centrul Râmnicului, la care şi-au anunţat participarea mai multe formaţii rock şi de muzică populară, dintre care amintim Compact, Loredana şi Pepe. Şi-au anunţat participarea Elena Udrea şi Florin Frunzăverde.
Întrebat cum comentează decizia lui Mircia Gutău, preşedintele PD Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan a spus că este de acord cu poziţia acestuia. „Eu am spus acelaşi lucru ca şi Mircia, poziţia sa este foarte corectă. Pentru reprimirea sa era necesară o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Mai sunt căi de atac şi până atunci vom vedea ce se mai întâmplă. Oricum, există şi şansa de a-l susţine pe Gutău ca independent”, a spus Jurcan în cadrul unei conferinţe de presă. La rândul său, europarlamentarul de Dolj Marin Jean Marinescu crede că Gutău face parte oricum din PD, chiar dacă nu oficial. „Eu sunt convins că Mircia este membru PD, chiar dacă nu are carnet. Trebuia să ne gândim mai bine atunci când am decis excluderea sa. Totuşi, nu cred că a fost o greşeală, pentru că pe moment nu ştiam care era situaţia. Poate chiar l-am ajutat în acest fel, pentru că am vrut să arătăm că nu ne implicăm. Oricum, după 6 luni se poate reveni asupra deciziei, conform statutului”, a spus Marinescu.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button