Politica

Sorin Zamfirescu este cap de listă al PLD pentru Consiliul Municipal

Chiar dacă nu va candida pentru fotoliul de primar al Râmnicului în 2008, primvicepreşedintele PLD Vâlcea, Sorin Zamfirescu va fi cap de listă al acestui partid pentru Consiliul Municipal. Fostul primar cederist în mandatul 1996-2000 spune că nu frica de Gutău îl face să nu mai candideze pentru primărie, ci mai degrabă conştientizarea faptului că „nu poţi candida la nesfârşit pentru o funcţie”.

Nu candidează pentru funcţia de primar

Pe de altă parte, Zamfirescu este convins că este încă popular în rândul râmnicenilor şi crede că experienţa sa în administraţie va conta pentru PLD. „Nu am anunţat că nu voi candida pentru primărie pentru că mă temeam de înfrângere. Nu îmi voi schimba decizia indiferent dacă Gutău va candida sau nu. Nu mi-e teamă de Gutău, însă nu poţi candida la nesfârşit pentru o funcţie. Voi candida pentru Consiliul Municipal pentru că eu cred că experienţa mea în administraţie este atestată şi ar fi necesară acolo”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Sorin Zamfirescu. Acesta speră că PLD va avea în 2008 minim patru consilieri locali.

A plecat de la Acvarim din cauza AGA

Întrebat dacă nu crede că retragerea sa din Consiliul Municipal în urmă cu aproape doi ani pentru a prelua şefia Acvarim i-a creat o imagine nefavorabilă în rândul cetăţenilor, Zamfirescu a răspuns negativ. De asemenea, nici plecarea sa din fruntea Acvarim nu pare a-l apăsa prea tare. „Am plecat din Consiliul Local la Acvarim pentru a fi în slujba cetăţenilor. De la Acvarim am plecat din cauza bolii şi a unei atmosfere nepropice. Dacă aş fi rămas, aş fi adus prejudicii râmnicenilor din cauza piedicilor puse de forurile de conducere. Domnul Gutău nu a fost unul dintre motivele pentru care am plecat. Adunarea Generală a Acţionarilor se transformase mai mult într-o acţiune politică, ţinea mai mult de imaginea partidelor reprezentate acolo. Nu mai eram sprijinit de AGA”, a spus Zamfirescu. Acesta crede că fuziunea Apavil-Acvarim este periclitată de interese politice. „Îmi pare rău că această chestiune se transformă într-una politică. Iniţial am fost un adversar al acestei idei. M-am convins însă că este singura direcţie. Această unificare o văd ca pe un parteneriat între un elefant şi o gazelă sau o căpriţă, însă nu e normal ca această căpriţă să tragă. Acvarim este de trei ori mai mare ca număr de angajaţi dar şi ca cifră de afaceri decât Apavil. Părerea mea este că dacă politicienii nu vor ţine cont de recomandările consultantului vizavi de această fuziune, vor greşi”, a mai spus Sorin Zamfirescu.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button