Politica

Pesediştii cu gura mare vor fi daţi afară din partid

• Aurică, probleme, mă?

Preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea este hotărât să respecte măsurile adoptate de conducerea centrală în ceea ce priveşte interzicerea declaraţiilor de presă cu conotaţii negative ale membrilor de partid la adresa conducerii. Potrivit unei decizii luate de conducerea PSD cu ocazia întâlnirii de la Bran, nici un membru de partid nu mai are voie să iasă în presă cu declaraţii fără a discuta în prealabil despre conţinutul acestora cu preşedintele sau purtătorul de cuvânt. În fapt, această măsură este una cu dedicaţie pentru Ion Iliescu, în acest fel Geoană forţând excluderea acestuia din partid.

Decizia se aplică şi la nivel local. „Comitetul Executiv a hotărât să introducă o perioadă de reflecţie în partid. Fiecare are timp să reflecteze dacă se simte apropiat de această conducere. Nu este bine să se iasă cu diferite păreri şi declaraţii în afara organizaţiei din care face parte. Am pornit de la ideea asigurării unui echilibru, a unor priorităţi, mai importante decât micile discuţii. Cel care din acest moment, indiferent de cum se numeşte, face declaraţii împotriva partidului, se situează în afara acestuia. Pe plan central şi judeţean, cei care apar la televiziune şi în presa scrisă trebuie să ia mai întâi contact cu preşedintele sau în cel mai rău caz cu purtătorul de cuvânt, pentru a prelua mesajele partidului”, a spus Ion Cîlea în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a specificat că inclusiv Ion Iliescu trebuie să ceară voie preşedintelui sau purtătorului de cuvânt.
La rândul său, secretarul executiv al organizaţiei, Dumitru Persu a subliniat faptul că nu este vorba despre o îngrădire a dreptului de expresie, ci doar despre respectarea unei discipline de partid. „E nevoie de disciplină şi rigoare în cadrul partidului. Pe mine unul nu mă va lua gura pe dinainte şi nu voi face gafe. Nu cred că m-aţi auzit vreodată criticând un coleg de partid şi plătind ziare care să critice un coleg de partid”, a spus Persu. Întrebat dacă are informaţii legate de pesedişti care au plătit atacuri în presă la adresa unor colegi, secretarul executiv al PSD Vâlcea s-a limitat doar la a încuviinţa, fără a da însă detalii: „Eu am idee de atacuri dar nu e momentul să discutăm acum. Probabil că aceia care au făcut aşa ceva le va veni mintea la cap, să nu mai distrugă oameni, destine plătind nişte bani la ziare”. Deşi nu i-a rostit numele, este evident pentru toată lumea că liderul PSD s-a referit la deputatul Aurel Vlădoiu. Şi apropo de acesta, se pare că masonul nostru nu a votat la vedere pentru moţiune. Întrebat dacă s-a luat în discuţie modul în care Vlădoiu a votat, Ion Cîlea s-a limitat la a spune că nu are cunoştinţă despre acest lucru.   O.H.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button