Liga V

Un an de suspendare pentru delegatul echipei Oltul Ioneşti

Şedinţa de săptămâna trecută a Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Vâlcea s-a lăsat cu sancţiuni extrem de mari pentru cei care s-au abătut de la normele regulamentelor pe terenurile de fotbal din judeţ. Cea mai drastică suspendare a primit-o delegatul Ion Radu de la Oltul Ioneşti, care după terminarea partidei disputate de echipa sa cu Avântul Amărăşti l-a lovit cu palma şi l-a scuipat pe unul dintre arbitrii asistenţi. Pentru această faptă, Ion Radu a primit un an de suspendare şi o penalitate financiară conform articolului 70 / aliniatul 1 din Regulamentul Disciplinar, acolo unde amenda maximă atinge 250 lei.

În urma celor petrecute la acelaşi joc, s-a mai acordat o altă sancţiune, însă de data aceasta pentru jucătorul Florin Dobra (Oltul Ioneşti). Acesta a fost eliminat de pe teren pentru lovirea cu mingea a unui adversar după fluierul arbitrului, fiind „răsplătit” cu două etape de suspendare şi penalitate, conform articolului 48 / aliniatul 2 din Regulamentul Disciplinar, unde sancţiunea pecuniară se ridică la maxim 100 lei.

Sancţiuni la derbiul dintre Lera Stroeşti şi APV Mateeşti

Pentru faptele de indisciplină săvârşite la meciul disputat de echipa lor cu APV Mateeşti, doi jucători ai Lerei Stroeşti s-au ales de asemenea cu sancţiuni pe măsură din partea Comisiei de Disciplină conduse de Constantin Lazăr. Este vorba de Toma Ciolacu, eliminat iniţial de pe teren pentru scuiparea unui adversar. După eliminare, Ciolacu l-a lovit cu pumnul în faţă pe adversar, faptă pentru care a fost sancţionat cu zece etape de suspendare şi penalitate, conform articolului 48 / aliniatele 2 şi 3 (unde amenda maximă e de 100 lei), coroborat cu articolul 17 din Regulamentul Disciplinar. Tot astfel, jucătorul Constantin Terteci, trimis mai devreme la vestiare pentru oprirea neregulamentară a unei ocazii clare de marcare a unui gol, după care a refuzat să părăsească terenul, iar până la finalul partidei a intrat din nou pe teren cu intenţia de a lovi arbitrul asistent, pa care l-a şi ameninţat, a fost sancţionat cu cinci etape de suspendare şi penalitate, conform articolului 48 / aliniatul 2, coroborat cu articolele 17 şi 53 (unde sancţiunea pecuniară poate urca chiar la 1000 lei) din Regulamentul Disciplinar.
Până la urmă, o suspendare a primit şi un fotbalist al echipei APV Mateeşti, Ovidiu Mogoşanu, eliminat în acel meci pentru comportare violentă (atac cu piciorul la tibia adversarului), care va sta pe tuşă şase etape, acesta urmând să plătească şi o penalitate, de asemenea conform articolului 48 / aliniatul 2, coroborat cu articolele 17 şi 53 (unde amenda este de maxim 1000 lei) din Regulamentul Disciplinar.

AS Creţeni, victorioasă la „masa verde”

Tot în şedinţa de marţi, 25 septembrie, Comisia de Disciplină din cadrul AJF a soluţionat favorabil contestaţia introdusă de echipa AS Creţeni, care-a reclamat faptul că în meciul disputat împotriva grupării Damila Măciuca (încheiat cu scorul de 2-3), în tabăra adversă a evoluat un jucător pe fals. Acesta nu s-a prezentat la finele partidei pentru a-şi trece datele în raportul de joc, astfel că AS Creţeni şi-a adjudecat victoria la „masa verde”, cu scorul de 3-0. În plus, pentru că a uzat de practici neregulamentare, delegatul echipei Damila Măciuca, Ilie Marinoiu, a fost sancţionat cu trei luni de suspendare şi penalitate conform articolul 67 din Regulamentul Disciplinar (unde amenda maximă atinge 750 lei).

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button