Social

Frâncu, rugat să ceară public demisia primarului din Băbeni

În timp ce pesediştii văd în faţa ochilor numai moţiuni, noi intrigi, răsturnări de guverne, putere, lapte şi miere, liberalii continuă campania electorală în teritoriu. Deputatul Emilian Frâncu a participat de curând, la Costeşti, la inaugurarea sălii de sport „Ionela Târlea”, obiectiv pentru a cărei realizare, înainte de începerea noului an şcolar, susţine că a avut o contribuţie esenţială. Frâncu şi-a lăsat urmele paşilor şi prin Băbeni. Din păcate, nu a mai avut de inaugurat nicio sală, întrucât spune că deşi s-a zbătut foarte mult pentru a aduce şi aici fonduri „primarul nu are aceleaşi abilităţi manageriale şi arde gazul de pomană”.

Liderul liberal a afirmat că primarul din Băbeni este văzut prost nu doar de cetăţenii oraşului, ci şi de colegii săi din Consiliul Local, care l-au rugat pe deputat să-i ceară public demisia: „În desele mele vizite în acest oraş, am constatat că nimic nu s-a mişcat, dar nu pot eu să-i cer demisia. Acolo, e un şantier care nu se mai termină niciodată. În primărie, de asemenea, există o atmosferă tensionată”.

Liderul liberal îşi face campanie prin şcoli, biserici şi spitale

Emilian Frâncu a făcut un scurt sejur şi la Voineasa şi Malaia. A încheiat acest periplu la Brezoi, unde colegii de partid i-au solicitat să facă lobby pentru atragerea fondurilor necesare finalizării lucrărilor la spitalul din localitate. „Am făcut acest lucru înainte să mi se ceară şi vreau să vă anunţ că spitalul din Brezoi a primit 5 miliarde lei vechi pentru modernizare. Nu e vorba despre utilaje, aparatură, ci despre paturi, acoperiş, refacerea infrastructurii. Oamenii au fost foarte entuziasmaţi când le-am dat această veste (…). Fac menţiunea că acolo este pentru mine o situaţie de neînţeles. Nu se poate colabora, se pare, deocamdată, între primar şi viceprimar. Între cei doi există o stare de uşoară neînţelegere. La solicitarea viceprimarului, m-am zbătut să ajut cu atragerea fondurilor. Tot la insistenţele lui, am făcut demersuri pentru atragerea sumei de 800 milioane lei, necesară în vederea refacerii picturii de la biserica din Proieni. La această biserică se spune, bine, există şi documente, că s-a însurat Mihai Viteazul. Voi ajuta şi în continuare Brezoiul, chiar dacă e condus de o primăriţă PD. Mi se pare anormal ca dânsa să monopolizeze orice realizare de aici. Investiţiile pe Ordonanţa 7 sunt o realizare comună, a întregului consiliu local. Acum, fac demersuri pentru obţinerea unei finanţări necesară recondiţionării Casei de Cultură”, a precizat Frâncu. Parlamentarul şi-a făcut puţină campanie electorală şi cu ocazia deschiderii noului an şcolar, la Drăgăşani, Şirineasa şi Horezu, unde unităţile de învăţământ, de asemenea, au primit diferite finanţări guvernamentale. Liderul PNL Vâlcea a amintit şi de contribuţia fostului senator Vintilă Matei (situat pe locul întâi în lista PNL pentru Senat) în atragerea de fonduri la liceul din Horezu, la spital, dar şi la alte obiective importante din zonă. Deputatul Emilian Frâncu a anunţat, în plus, faptul că, în maxim două săptămâni, la Vâlcea, vor ajunge în sfârşit ambulanţele noi, laparoscoapele şi celelalte dotări promise de liberali. „La Maternitate, au sosit deja cele 5 miliarde de lei. Nu a existat şedinţă la partid să nu-l rog pe ministrul Nicolăescu să aprobe aceşti bani, iar acea problema acelei faimoase centrale termice este de asemenea aproape rezolvată. Mai am două veşti foarte bune: la Drăgoeşti s-a aprobat un miliard, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit o sumă imensă – peste 20 miliarde lei. Circa 3,5 miliarde de lei va primi şi Spitalul din Drăgăşani”, a mai precizat Frâncu.  

Fondurile pentru biserici, la discreţia PNL

Liderul liberal a profitat din plin şi de campania guvernului de finanţare a bisericilor. Şeful PNL Vâlcea a anunţat că peste 100 de miliarde lei, din fondul pentru sprijinirea locaşurilor de cult, vor ajunge până la finele anului în judeţul nostru: „Am reuşit să obţin finanţare pentru biserica Toţi Sfinţii, din Proieni, pentru Sfinţii Petru şi Pavel, de la Goleştii de Sus – Tomşani, tot 800 de milioane. Biserica Adormirea Maicii Domnului, din Stăneşti, locul unde e înmormântat Preda Buzescu, va primi în mai puţin de o lună o sumă mult mai mare. Am alocat, de asemenea, 800 milioane pentru biserica Sfinţii Constantin şi Elena, de la Perişani, 300 de milioane pentru biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, din Titeşti, 500 de milioane pentru biserica Sfântul Ioan Botezătorul, din Drăgoeşti, dar şi pentru un locaş de cult din Costeşti. Am rezolvat şi o rugăminte a P.S. Gherasim şi a primarului Amuzan, de la Călimăneşti, alocând două miliarde pentru biserica din această localitate”.   

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button