Diverse

Naţional Rm. Vâlcea debutează în Divizia A

• elevele lui Aurelian Roşca joacă primul meci în deplasare, la CSM Bucureşti

Sâmbătă, 15 septembrie, a început o nouă ediţie a Diviziei A de handbal feminin. Deocamdată au pornit la drum doar grupările din Grupa B, urmând ca primele meciuri din cealaltă serie să aibă loc la finele acestei săptămâni, mai precis pe 22 septembrie. Dacă anul trecut Vâlcea a fost reprezentată în acest eşalon de Oltchim II, din acest sezon va evolua în competiţie doar Naţional Rm. Vâlcea, echipa Centrului Olimpic de Excelenţă, care îşi va face aşadar debutul oficial într-o competiţie organizată sub egida FRH. Formaţia pregătită de Aurelian Roşca a fost repartizată în Grupa de Est, din care mai fac parte alte şapte echipe.

„Ne va fi greu în grupa asta. Dacă am fi fost în cealaltă serios, unde sunt echipe mai accesibile, probabil că am fi avut chiar şanse de calificare în Liga Naţională!”, apreciază antrenorul Aurelian Roşca. Aşa cum se cunoaşte, FRF a oferit echipei Naţional Rm. Vâlcea dreptul de a face saltul pe prima scenă a ţării, în cazul în care acest lucru se va obţine pe teren, iar pentru ca acest lucru să prindă contur handbalistele de la Centrul Olimpic de Excelenţă trebuie să câştige grupa din care fac parte.
Elevele lui Aurelian Roşca vor evolua în runda inaugurală a sezonului în deplasare la CSM Bucureşti, o echipă de asemenea nou-înfiinţată.

„Olimpicele” s-au pregătit asiduu pentru start

Pentru ca tinerele jucătoare de la Naţional Rm. Vâlcea să aibă o comportare cât mai bună în sezonul care stă să înceapă, în această vară, echipa antrenată de Aurelian Roşca a efectuat două stagii de pregătire centralizată: unul pe litoral, în staţiunea Neptun, iar altul la Suceava. După întoarcerea din cantonamentul desfăşurat în Moldova, vâlcencele au participat la un turneu amical la Tg. Mureş, pe care l-au şi câştigat în faţa altor echipe de Divizia A. Apoi, tinerele handbaliste de la Centrul Olimpic de Excelenţă au mai susţinut alte partide amicale, cât se poate de utile pentru omogenizare şi pentru verificarea potenţialului de joc.

Lot de 18 jucătoare

În acest sezon al Diviziei A, Aurelian Roşca va avea la dispoziţie un lot de 18 jucătoare, dintre acestea urmând a face parte şi două handbaliste legitimate în trecut la CS Chimia: portarul Mgada Neagoe şi pivotul Bianca Gornistu. Celelalte 16 componente ale echipei au evoluat pentru alte grupări din ţară. Dar iată numele jucătoarelor cu care Naţional Rm. Vâlcea va porni la drum: Magda Neagoe, Elena Vâlcu şi Andreea Polocoşel – portari, Bianca Gornistu, Delia Mărginean, Andreea Mărginean, Cristina Pop, Andreea Adespi, Rossana Lopătaru, Ioana Ilişescu, Cristina Nan, Crina Ailincăi, Florentina Chelaru, Marcela Malacu, Roxana Botezatu, Raluca Irimia, Andreea Paraschiv şi Ana Maria Lazăr. În afara lui Aurelian Roşca – antrenorul-coordonator al Centrului de Excelenţă, staff-ul tehnic al echipei Naţional Rm. Vâlcea mai cuprinde alte cinci persoane: Costel Oprea – antrenor secund, Ion Belu – antrenor cu portarii, Corina Fota – medic, Alice Giurea – specialist kineto-terapie.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button