Liga V

ŞTIRI – Liga a V-a

Arbitru lovit la Buneşti

Dacă nu ar fi făcut greşeala de a uita de prevederile regulamentare cu privire la obligativitatea de a folosi doi juniori pe parcursul unui meci, echipa lui Nicu Şerban, Viitorul Buneşti, ar fi avut  şansa ca, după disputarea etapei a 5-a să rămână singura echipă neînvinsă din Seria a III-a. Din păcate, pentru că au pierdut la „masa verde” partida cu Rapid Stoeneşti, cei din Buneşti trebuie să se mulţumească acum doar cu un loc pe podium. Succesul care-a consfinţit acest lucru a fost obţinut duminică, 16 septembrie, la Buneşti, când au primit vizita formaţiei AS Bărbăteşti. De la acest meci am reţinut doar scorul, de 3-1, favorabil gazdelor, dar şi un eveniment mai puţin plăcut.

În timpul meciului unul dintre jucătorii echipei oaspete s-a repezit la arbitrul asistent pentru a-i cere socoteală în privinţa unei semnalizări pe care acesta a avut-o, decizie care nu a avantajat formaţia din Bărbăteşti. Din ce am auzit, jucătorul grupării din Bărbăteşti l-a înjurat pe asistent, centralul Alin Vlaşcu luând decizia de a-l elimina. În acel moment, jucătorul eliminat l-a lovit cu piciorul de Vlaşcu. Mai multe informaţii despre acest caz vom afla în urma şedinţei Comisiei de Disciplină din această săptămână.

Victoria Frânceşti, la primul pas greşit

Trupa lui Dobrin Ionescu, Nicu Strâmbeanu şi Ion Oaie, Victoria Frânceşti, părea a fi, după primele etape, echipa care va face legea în seria a III-a a acestui nou campionat de Liga a V-a. Faptul că au reuşit să închege o singură echipă din trei formaţii care avuseseră un cuvânt de spus în campionatul trecut le-a dat încredere celor din Frânceşti. Nici nu le-a trecut prin gând că s-ar putea împiedica la Pietrari, chiar dacă formaţia lui Tibi Preda a anunţat că-şi doreşte promovarea la sfârşitul acestui sezon. Dar s-au convins că nu aveau o misiune uşoară încă din prima repriză care s-a încheiat la fel cum începuse, cu scorul de 0-0. În partea secundă oaspeţii au trecut în avantaj, însă rezultatul nu a putut fi menţinut, pietrărenii reuşind egalarea şi în cele din urmă preluând conducerea. Gruparea din Frânceşti n-a putut întoarce rezultatul, de 2-1 în favoarea gazdelor, astfel că s-a văzut nevoită să se declare învinsă. În etapa următoare atât AS Pietrari, cât şi Victoria Frânceşti vor întâlni echipe din Vaideeni. Pietrărenii merg să înfrunte pe Montana Izvorul Rece, în schimb ce formaţia lui Dobrin Ionescu va primi vizita „păstorilor” din Vaideeni.

Dan Zguroiu, iarăşi fotbalist

Cunoscut pentru preocuparea sa în domeniul copiilor şi juniorilor, antrenorul Dan Zguroiu a decis că e timpul să revină pe teren. Din acest sezon, s-a legitimat cu acte în regulă la Oltul Dăeşti, acolo unde evoluează „de plăcere”, aşa cum chiar el precizează. La trupa din Dăeşti, Zguroiu îl are coechipier şi pe primarul localităţii, Ionel Dobre. În acest campionat, cel puţin până la primăvară, pentru că terenul de la Fedeleşoiu a fost arat, cei de la Oltul Dăeşti îşi dispută partidele de pe teren propriu pe terenul Lespezi din Goranu.

Baza „Metalul” din Băbeni a revenit în circuit

După câţiva ani în care nici o echipă nu s-a mai folosit de baza sportivă „Metalul” din Băbeni, din acest sezon acolo îşi vor desfăşura meciurile două formaţii care activează în Liga a V-a. Este vorba de FC Băbeni (echipă pregătită de Eugen Roşu) şi Flacăra Valea Mare Băbeni (grupare recent apărută pe firmamentul fotbalului judeţean, alcătuită numai din jucători tineri, cei care dau şi banii pentru ca totul să meargă bine). Ultima oară, terenul a fost folosit de Inter Steaua Olanu, echipa lui Pino Talliente, dar de atunci nici măcar vechile vestiare, situate într-o clădire de vizavi nu mai sunt folosibile, pentru că „oamenii de bine” au furat până şi cărămizile zidurilor. În aceste condiţii, în loc de vestiare, au fost aduse două barăci care deservesc arbitrilor şi echipei oaspete. Altfel, gazonul se prezintă în condiţii excelente, chiar peste ceea ce se poate întâlni pe terenul „Forestierul” din Băbeni.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button