Liga V

Pintilie omologhează terenuri noaptea

Primăriţa din Brezoi, Elena Corotchi, îl face pe şeful AJF să cadă din nou în penibil
• Jandarmii n-au vrut să-i lase pe cei de la Genesis să intre pe teren
• partida cu Conexin Runcu s-a jucat şi a fost câştigată de gazde

Meciul din seria I de la „Onoare”, dintre Genesis Lotru Brezoi şi Conexin Runcu, programat pentru data de 9 septembrie, ca de altfel întreaga etapă, a fost în pericol de a nu se disputa. Oficialii de la Genesis au anunţat, se pare, la AJF, că au avut un contract de folosinţă al principalei baze sportive din Brezoi, contract ce a fost reziliat. Astfel, baza sportivă urma să aparţină de domeniul public, caz în care, credeau cei de la Genesis, poate fi folosită de oricine.

Numai că până la ora disputării jocului s-au primit semnale cum că Genesis nu va fi lăsată să folosească acel teren, cel de care s-a folosit şi în Divizia C, astfel că preşedintele Dan Vîrtopeanu ar fi anunţat AJF-ul că meciul urmează să se desfăşoare pe celălalt teren din localitate, cel denumit a fi al pompierilor. Numai că Primăria din Brezoi nu a fost de acord, se pare, nici cu acest loc de desfăşurare pe care l-au ales oficialii de la Genesis. Dovadă că a apelat la Jandarmerie pentru a le interzice brezoienilor de la Genesis să nu folosească terenul pentru meciul cu formaţia din Runcu. După îndelungi parlamentări, multe telefoane date pentru obţinerea unor informaţii care să clarifice situaţia, s-a ajuns la concluzia că jandarmii nu au nici un temei legal pentru a interzice formaţiei lui Vîrtopeanu să se folosească de acel teren, astfel că, în cele din urmă, partida a început. Oaspeţii credeau că vor avea o misiune mai lejeră, date fiind condiţiile de desfăşurare ale jocului, numai că au fost surprinşi de formaţia gazdă încă din debutul meciului. Laurenţiu Zamfir a deschis scorul pentru Genesis, gazdele menţinându-şi avantajul până la pauză. La sfârşitul primelor 45 de minute a intervenit o nouă problemă. Organul de ordine prezent la teren şi care-a semnat raportul observatorului înainte de începerea partidei, a anunţat că a primit ordin să plece de la teren. Meciul a continuat şi în aceste condiţii, mai ale că pe marginea terenului se aflau şi jandarmii cu care oficialii echipei gazdă avuseseră discuţii în contradictoriu la început. În repriza secundă oaspeţii au părut ceva mai determinaţi să recupereze diferenţa, însă cei care-au marcat au fost tot jucătorii gazdă, mai exact Marian Boca, ce a mărit avantajul echipei sale la 2-0, în minutul 65. Gruparea lui Vîrtopeanu a avut şansa de a mai marca, însă ocaziile nu au fost fructificate. În minutul 73 Ilinca a marcat pentru nou înfiinţata, Conexin Runcu, însă această reuşită avea să fie singura a echipei coordonată din teren de Marian Radu. Au mai fost nişte faze în careul gazdelor, unde formaţia din Runcu a solicitat acordarea unor lovituri de pedeapsă, însă centralul Daniel Demetrescu a fost inflexibil. Astfel s-a terminat 2-1 în favoarea echipei brezoiene.  

Oaspeţii au introdus contestaţie, astfel că rezultatul ar putea fi decis la „masa verde”
* au acuzat şi faptul că Vîrtopeanu a fost trecut pe raport deşi se afla în stare de suspendare

La sfârşitul jocului, supăraţi pentru pierderea celor trei puncte, oaspeţii, în încercarea de a obţine victoria chiar şi la „masa verde”, au formulat o contestaţie în care au amintit atât despre programarea, în opinia acestora, neregulamentară, a meciului pe un teren care nu a fost omologat, cât şi despre faptul că organul de ordine a plecat de la teren înainte de terminarea jocului. Totodată, au reclamat şi faptul că un jucător al gazdelor, după ce a fost înlocuit, ar fi intrat din nou pe teren. De asemenea, oaspeţii au făcut atenţionări şi asupra faptului că, deşi se afla în stare de suspendare, Dan Vîrtopeanu, cel care se ocupă de Genesis, a fost trecut în raportul de arbitraj ca oficial al acestei formaţii. Soluţionarea cazului o vom afla abia în cursul acestei săptămâni. Rămâne de văzut dacă va fi omologat rezultatul din teren. Din câte se pare, echipa lui Marian Radu ar avea şanse de reuşită doar în cazul în care se demonstrează că unul dintre jucătorii echipei gazdă a intrat de două ori în teren în acelaşi meci. Asta pentru că celelalte două speţe sunt discutabile. În privinţa terenului, se pare că ar fi primit acceptul AJF-ului de a desfăşura meciul pe acel teren şi oricum acest lucru ar fi trebuit contestat înainte de începerea jocului, şi nu după, aşa cum s-a întâmplat, iar faptul că poliţistul a plecat de la teren, este iarăşi un lucru cu dus şi întors. Asta pentru că la teren au rămas jandarmii şi nici nu s-au petrecut incidente.

Contre între conducerile celor două echipe de la poalele Ţurţudanului

Toate aceste probleme despre care am amintit se pare că pleacă de la nişte ambiţii mai vechi între preşedintele echipei Genesis Lotru, Dan Vîrtopeanu şi oficialităţile din Brezoi. După retrogradarea echipei, Primăria ar fi vrut să preia echipa Genesis, însă cu condiţia ca Vîrtopeanu să nu mai apară în structura de conducere a asociaţiei sportive. Acesta n-a fost de acord, au existat şi nişte discuţii în contradictoriu legate de terenul central din Brezoi, din câte am auzit, pentru ca totul să se încheie cu formarea unei a doua echipe de fotbal în localitate, FCO Brezoi, grupare de care se ocupă Primăria, împreună cu binecunoscutul om de fotbal, Gigi Borhină. Astfel, Genesis i-a rămas lui Dan Vîrtopeanu căruia i-a fost interzis să mai folosească terenul Lotru. Însă totul nu s-a oprit aici pentru că oficialii celor două echipe au început să-şi pună contre reciproc. Se pare că în meciul trecut, din intermediară, pe care FCO l-a disputat „acasă” în compania formaţiei Unirea Tricolorul Goleşti, partidă câştigată de gazde cu scorul de 2-0, Vîrtopeanu le-ar fi spus oficialilor echipei oaspete că gruparea gazdă, adică FCO Brezoi, a folosit în acest meci trei jucători care n-ar fi avut drept de joc, întrucât aceştia au fost ai echipei Genesis şi nu s-au plătit grilele de transfer de către FCO, astfel că ei au fost folosiţi neregulamentar. Drept urmare, goleştenii au formulat o contestaţie şi se aşteaptă şedinţa Comisiei de Disciplină de marţi, 11 septembrie, pentru a fi omologat, într-un fel sau altul, rezultatul. Drept răsplată pentru „favorul” pe care i l-a făcut, Primăria a încercat să o împiedice pe Genesis să-şi dispute meciul de la sfârşitul săptămânii trecute, cel cu Conexin Runcu. Cam aşa par a fi decurs lucrurile legat de fotbalul din Brezoi.

Primăriţa face plângere penală

O versiune oficială a celor petrecute la Brezoi ne-a oferit-o primarul oraşului: „Echipa Genesis Brezoi a fost înscrisă în campionatul judeţean fără a demonstra că are un teren propriu sau închiriat. Cei de la Genesis au încercat duminică să-şi desfăşoare meciul cu echipa din Runcu pe o bază sportivă şcolară care aparţine domeniului public al oraşului Brezoi. Oraşul Brezoi nu a cerut până acum omologarea acestei baze deoarece este improprie desfăşurării competiţiilor sportive şi este înscrisă în programul de reabilitări al bazelor sportive şcolare. I-am spus acest lucru domnului Pintilie şi mi-a răspuns că a omologat-o noaptea. O să mă duc şi eu la AJF să văd cum stau lucrurile de fapt. Pun şi eu o întrebare: Dacă Primăria Brezoi nu a cerut niciodată omologarea bazei, cum se putea desfăşura o competiţie sportivă? Genesis a avut contract pentru baza sportivă cu Primăria, dar am reziliat contractul prin hotărâre de Consiliu Local pentru că ei nu făceau meciuri acolo, ci chefuri. Nu au făcut nimic din ce au zis că fac. După ce s-a întâmplat duminică chiar şi eu am primit un telefon, adresându-mi-se injurii de la un apropiat al lui Vârtopeanu. În legătură cu Vîrtopeanu, ce pot să vă zic? Eu un fost poliţist dat afară… Ştiu că s-a mai bătut prin restaurante, e o persoană care instigă lumea la rele”. „Eu voi face plângere penală împotriva lor la Parchet!”, a încheiat primăriţa oraşului Brezoi, Elena Corotchi.
Mihai VOICU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button