Politica

„Pătru e varză!”

• Buşe a scăpat de dracu şi a dat de tac’su

„Am scăpat de dracu’ şi am dat de tac’su!”. Dracul era Nicolae Pătru, iar tac’su era tot Nicolae Pătru. Cam aşa se pare că-şi pune problema de la o vreme conservatorul Dumitru Buşe, după ce a intrat din nou în gura liderului PRM. Am primit semnale că Buşe ar fi apelat la cei mai renumiţi preoţi şi exorcişti, la babe încă n-a ajuns, pentru a-şi linişti rivalul. În zadar însă! Lui Pătru gura nu-i mai tace, iar dinspre Râureni e îndemnat să cânte şi mai tare. Ceea ce l-a făcut pe Buşe să-şi sune nişte prieteni, de la o renumită casă de avocatură din Bucureşti, pentru care mai are un ciubuc, ce-l vizează pe un ziarist tot mai „nesătul”.

Dumitru Buşe pare hotărât să scoată la iveală şi câteva matrapazlâcuri de-ale lui Pătru, pe care-l acuză că după ce, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean a coordonat (e prea mult spus!) activitatea Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, la puţin timp, a trecut de partea concurenţei, Strabag, căreia i-a făcut câteva favoruri ce bat la ochi.

Buşe spune că Pătru, printr-un sublocotenent sau printr-o „mătuşă”, s-ar fi ocupat de achiziţia terenului pe care-şi construieşte staţia de asfalt concernul Strabag. Şi mai pe faţă, a adăugat Buşe, Pătru a pus la dispoziţia Strabag un birou într-unul dintre spaţiile pe care le deţine pe Strada General Magheru, din Râmnicu Vâlcea. Pe mâna lui Dumitru Buşe a intrat şi o mai veche corespondenţă dintre reprezentanţii firmei amintite şi Nicolae Pătru, prin care liderului PRM i se promiteau procente însemnate din RAJDP, în cazul în care privatizarea pe această filieră ar fi reuşit. „În aceste condiţii, Pătru are curajul să-mi reproşeze mie că o parte dintre polonezii de la CIECH s-au cazat la nevastă-mea la pensiune. Se mai spală şi veceuri, asta e!, dar banii se câştigă prin muncă cinstită! Ce e ilegal în asta dacă oamenii ăia acolo vor să stea, acolo le place? De ce nu a amintit nimic de celelalte pensiuni la care mai sunt cazaţi polonezi? Că sunt destui şi la Belvedere, la Băile Govora, la Iorgulescu… M-am săturat să-l tot aud criticând pe acest om care de când e în Consiliul Judeţean nu face nimic şi totuşi semnează cu foarte multă seninătate ştatul de plată. În acest moment nu mai are nicio atribuţie, pentru că şi dacă ar avea, ar avea degeaba. Iar referitor la chestiunea cu Strabagul, tot ceea ce face şi a făcut cam miroase a sabotarea interesului judeţului, să fim serioşi! De această dată, pentru acuzaţiile gratuite pe care mi le-a adus, îl voi acţiona în instanţă. Marţi voi lua legătura cu o casă de avocatură din Bucureşti… Pătru mă face să râd, e infantil! E varză!”, a declarat Buşe. 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button