Diverse

Antrenorii vâlceni aşteaptă licenţele „C – UEFA”

Sub egida Federaţiei Române de Fotbal, în fiecare judeţ din ţară au fost organizate în primăvara acestui an cursuri de antrenori care să aibă licenţa „C – UEFA”. Acest brevet le permite absolvenţilor să pregătească ca principali echipe de Liga a IV-a şi să fie secunzi la grupări din Liga a III-a. Condiţiile pentru a urma acest curs au fost cât se poate de simple. Candidaţii, care trebuiau să aibă vârsta minimă de 18 ani, au putut să se înscrie doar cu o diplomă de bacalaureat şi o adeverinţă medicală.
La Vâlcea, unde cursul s-a desfăşurat sub atenta îndrumare a profesorilor Lucian Catargiu şi Emil Ciulei, s-au înscris până la urmă 19 candidaţi. La acest capitol, judeţul nostru se află pe un loc de frunte în ţară, dacă ne gândim la faptul că-n alte zone interesul a fost destul de scăzut: un singur candidat.

Printre cursanţii de la Vâlcea s-au numărat şi câţiva foşti sau actuali jucători, tehnicieni şi alţi oameni de fotbal, care văd în profesia de antrenor o meserie de viitor. Cursurile, începute la jumătatea lunii mai, s-au încheiat de curând, mai precis vineri, 10 august, atunci când au avut loc testele finale. Profesorul Emil Ciulei ne-a declarat că după corectarea lucrărilor, calificativele obţinute de candidaţi vor fi trimise la FRF, până cel mai târziu la finele acestei luni urmând a veni de la Bucureşti şi licenţele pentru absolvenţi.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button