Liga II

„Municipalii” încep să-şi revină

După ce în amicalele disputate până săptămâna trecută rezultatele echipei antrenate de Marian Bondrea şi Mitică Teleşpan nu au fost mulţumitoare, iar jocul a lăsat destul de mult de dorit, iată că a răsărit soarele şi pe strada „municipalilor”. Este îmbucurător faptul că, o dată cu apropierea începutului de campionat, se întrezăreşte şi o rază de speranţă în jocul formaţiei din Zăvoi. Iată că antrenorul Marian Bondrea a avut dreptate când a spus că echipa are nevoie de timp pentru a se lega relaţiile de joc. În cele două amicale disputate săptămâna trecută în compania formaţiilor FC Sibiu şi Chimia Craiova, vâlcenii au reuşit cele mai bune meciuri de când echipa este antrenată de cuplul Bondrea-Teleşpan.

FC Sibiu – CSM Rm. Vâlcea 0-2
Au cucerit Ardealul

Miercuri, 8 august, vâlcenii au plecat la Sibiu pentru a susţine un meci de verificare în compania formaţiei de liga a III-a, FC Sibiu. Deşi au avut un drum cu peripeţii, „municipalii” parcurgând drumul dintre Vâlcea şi Sibiu în nu mai puţin de patru ore din cauza lucrărilor şi a unui blocaj de pe Valea Oltului. Ajunşi cu bine la destinaţie, dar destul de obosiţi, vâlcenii au avut o prestaţie destul de bună având în vedere oboseala acumulată şi stresul de pe drum. Echipa lui Bondrea s-a instalat în jumătatea adversă încă din primele minute, iar presiunea pusă pe adversar a dat roade în minutul 26. După o centrare venită de pe partea dreaptă, fundaşul adus chiar de la FC Sibiu, Vişa a reuşit să-şi învingă fostul coleg cu o lovitură de cap, scorul devenind 1-0. Aproximativ zece minute mai târziu scorul a devenit 2-0 pentru „municipali”, cel de-al doilea gol al vâlcenilor fiind reuşit de sârbul Vidakovic şi tot cu o lovitură de cap. Mai trebuie menţionat faptul că, în minutul 85, tânărul Dandea a irosit o lovitură de pedeapsă. În această partidă, Marian Bondrea a introdus în teren următorii jucători: Rusandu – Vişa, Mocioacă, Stanca, Cercel – Ekwalla, Şerban, Mandea, Onofrei – Vidakovic şi Radovanovic. Pe parcursul întâlnirii au mai intrat: Mindileac, Melcea, Vlăduţi, Trăistaru, Dandea, Zoicaş, Sima, Cilean şi Buglea.
La finalul partidei, antrenorul Marian Bondrea a făcut o scurtă analiză a acestui amical, evidenţiind şi lucrurile bune, dar şi pe cele care trebuie corectate până la începutul campionatului: „Am ratat foarte mult în acest meci, însă lucrul cel mai îmbucurător este că ne creăm faze de poartă. Trebuie să avem în vedere faptul că majoritatea jucătorilor sunt tineri, fără prea mare experienţă şi mai au mult de muncit. Sperăm că până la începutul sezonului să fim pregătiţi din toate punctele de vedere.”

Chimia Craiova – CSM Rm. Vâlcea 2-3
Revenire spectaculoasă cu „chimiştii“

Sâmbătă, „municipalii” au întâlnit o altă formaţie din cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, pe Chimia Petrom Craiova. Dacă în meciul de la Sibiu, vâlcenii şi-au impus ritmul şi au reuşit să înscrie destul de repede, de data aceasta lucrurile au stat cu totul altfel. Elevii lui Bondrea şi Teleşpan au avut o primă repriză destul de apatică în care cu greu au reuşit să pună în pericol poarta „chimiştilor” din Craiova. CSM-ul a început meciul cu Chimia Craiova în următoarea formulă: Mindileac – Stanca, Vişa, Ionescu, Cercel – Mandea, Therry, Ciubăncan, Onofrei – Vidakovic, Radovanovik. Acest prim unsprezece care a fost mult modificat faţă de meciul cu sibienii, n-a adus rezultatele scontate, mai mult decât atât, la pauză, scorul era 2-0 pentru craioveni. În partea secundă lucrurile au stat cu totul altfel, vâlcenii reuşind o revenire extrem de spectaculoasă. După ce Onofrei a reuşit să reducă din diferenţă după un penalti, Vidakovic a restabilit egalitatea, iar Şerban a înscris golul de 3-2 care a consfinţit victoria vâlcenilor.

Moldoveni, în probe

Deşi Marian Bondrea a afirmat că nu mai vrea jucători în probe pentru a putea omogeniza relaţiile de joc, iată că lucrurile au stat cu totul altfel. În meciul cu Chimia Craiova, tehnicianul oltean a testat doi jucători, fundaşul Ionescu şi mijlocaşul Ciubăncan, ambii veniţi de la prim-divizionara, Poli Iaşi, formaţie care a renunţat la serviciile celor doi. „I-am băgat în teren încă din primul minut, cu toate că erau destul de obosiţi. Despre evoluţia lor ce pot să vă spun… mi-a plăcut fundaşul Ionescu, care se vede că are experienţă, iar Ciubăncan este tehnic, însă destul de apatic. Îi voi mai testa şi în amicalele următoare şi abia atunci mă voi decide dacă îi vom păstra sau nu” – a spus Marian Bondrea, a explicat Marian Bondrea.
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button