Liga I

„Ştiinţa” desfiinţată de ceferişti

Oltenii au avut un debut de sezon în forţă, cu declaraţii de Liga Campionilor, 4-0 cu Farul şi lider după prima etapă. Aşa cum se întâmplă de câţiva ani încoace, toate aceste lucruri se dovedesc a fi doar un mic foc de paie. După înfrângerea de la Iaşi, 2-0 cu Poli a venit ziua meciului cu CFR Cluj de pe „Ion Oblemenco”. Deşi impulsionaţi de aproximativ 20000 de olteni veniţi pe stadion să-şi încurajeze echipa, meciul a început de la 1-0 pentru trupa lui Andone. Cu câteva zile înainte de meci, Eugen Trică i-a promis socrului Ilie Balaci că va marca şi s-a ţinut de cuvânt după doar trei minute de la începutul partidei când a prins o bombă din afara careului trimiţând mingea în vinclul porţii lui Bornescu. După primirea golului, Florin Cioroianu a schimbat tactica echipei.

Căpitanul Dorel Stoica a fost urcat din centrul apărării pentru a-i face marcaj lui Trică, Dănănae şi Rose au fost retraşi, iar Dina a trecut vârf în locul lui Wobay, schimbări tactice ce aveau să aducă o nouă faţă în jocul Universităţii. După ce şutul portughezului Leao a produs mari emoţii în tabăra oltenilor, mingea trecând pe sub Bornescu, a ieşit la rampă vâlceanul Florin Costea, lăudat chiar de preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan. Oltenii au început să se apropie din ce în ce mai mult de poarta lui Stăncioiu creându-şi numeroase ocazii, iar cu 13 minute înainte de pauză, după un corner executat de Wobay, acelaşi Costea a deviat la Dorel Stoica, acesta şutând sec pentru bucuria unui stadion aproape plin. Din păcate repriza a doua a început la fel de prost ca şi prima pentru Universitatea Craiova, CFR-ul înscriind la cinci minute de la reluare prin Didi, care a îndeplinit o simplă formalitate după ce Semedo a şutat şi Bornescu a respins. În minutul 59, acelaşi Didi a decis soarta partidei, printr-o execuţie spectaculoasă cu capul, reuşind dubla.
Mititelu îi ia apărarea lui Cioroianu
La finalul partidei cu CFR, patronul Adrian Mititelu a comentat înfrângerea suferită de Universitatea. „Nu suntem unde ne doream. Cei de la Cluj ne-au depăşit la toate capitolele. În ceea ce priveşte echipa noastră, mă gândesc că este vorba de o lipsă de experienţă, însă presiunea îi afectează pe jucătorii mei. Nu Cioroianu e de vină pentru că am pierdut noi meciul cu CFR Cluj”, a spus Mititelu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button