Auto-Moto

Noul Golf Variant este disponibil şi în România

• Design versatil: 1.550 litri capacitatea portbagajului, multiple spaţii de depozitare
• Primii clienţi au intrat în posesia noului Volkswagen Golf Variant

Volkswagen a prezentat noua versiune a modelului Golf lumii întregi: „Variant” este pe atât de spaţioasă cât este de versatil. Noul Variant se află la a treia reeditare a succesului. Versiunile anterioare ale modelului combi au fost extrem de bine primite de public, în special în Europa de Vest. Mai mult de 1.2 mil. de maşini şi-au găsit cumpărător din 1993, 660.000 unităţi fiind înmatriculate numai în Germania. Iată că acum soseşte a treia generaţie.

Noul Golf Variant ţinteşte primul loc în segmentul de piaţă în Germania

În ciuda fragmentării segmentului break, modelele de clasă Golf sunt în continuare foarte cerute în Germania. Aproape 650.000 unităţi din această specie sunt vândute în Europa de Vest în fiecare an. Şapte din 10 unităţi merg în cele mai mari ţări din Europa (Germania, Italia, Marea Britanie, Franţa, Spania), iar aproape 200.000 unităţi doar în Germania. Nu trebuie ignorată proporţia clienţilor de flote. Volkswagen estimează că aproape două treimi din toate Golf-urile Variant sunt înmatriculate ca maşini de companie. Dintre acestea majoritatea sunt dotate cu motoare 1.9 TDI, un motor economic pentru cei care parcurg distanţe mari ce combină performanţele excelente (187 km/h – viteză de top) cu un consum de carburant redus (5.2 l/100 km media).

Portbagaj de 1.550 litri

Spaţios. Ca şi predecesorul său, noul Golf Variant, acum mai lung cu 15.9 cm, este caracterizat de combinarea ideală a dimensiunilor interne şi externe. Capacitatea de încărcare maximă a crescut de la 1.470 la 1.550 litri, iar când este folosit ca maşină cu cinci locuri 560 de litri sunt disponibili în portbagaj.

Echipare de bază bogată

Extensiv. Volkswagen oferă noul Golf Variant în versiunile de echipare Trendline, Comfortline şi Sportline. Chiar şi versiunea de bază, Trendline are pe listă un pachet bogat de dotări standard: ABS, aer condiţionat, jante de 16 inch, geamuri electrice faţă/ spate, închidere centralizată cu telecomandă, banchetă spate pliabilă asimetric, radio CD cu mp3.

Motoare eficiente – gama de putere între 102 CP si 170 CP

Personalitate şi economie. Noul Golf Variant este lansat cu două motoare diesel şi patru pe benzină. Ca motor entry-level este propulsorul de 1.6 litri cu patru cilindri ce dezvoltă 75 kW sau 102 CP. Imediat peste sunt poziţionate motoarele TSI. Acestea dezvoltă 122CP, 140 CP şi  170 CP. Versiunile diesel sunt două propulsoare TDI de  105 CP şi 103 kW/ 140 CP. Transmisia DSG cu ambreiaj este disponibilă pentru patru din cele şase oferite.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button