Liga II

CSM-ul, pe ultima sută de metri

Amânarea cu două săptămâni a campionatului a venit cum nu se poate mai bine pentru vâlceni pentru că mai sunt multe de pus la punct în ceea ce priveşte omogenizarea echipei. Sâmbătă, CSM-ul lui Marian Bondrea şi Mitică Teleşpan a întâlnit pe stadionul „Oltchim” pe Progresul Bucureşti, fosta FC Naţional, echipă antrenată de Corneliu Papură. Cu toate că oficialii vâlceni au spus de mai multe ori că echipa se va bate la promovare, ceea ce am văzut sâmbătă face ca visul cu accederea în primul eşalon fotbalistic al ţării rămâne… un vis, CSM-ul arătând mai mult ca o echipă de pluton, în ciuda faptul că antrenorul Bondrea a spus că nu-l interesează rezultatul din acest meci.

Echipa antrenată de Corneliu Papură a avut un început de meci destul de bun, ratând o bună oportunitate de a marca în minutul 13, însă mingea şutată de Savu a întâlnit stâlpul porţii apărate de Rusandu. Încet-încet „municipalii” au echilibrat partida începând să paseze mai mult la mijlocul terenului. În minutul 20, Melcea l-a lansat excelent pe Mandea, acesta a luat o acţiune pe cont propriu pe partea dreaptă, a pasat în centru careului mic al lui Cristi Munteanu unde l-a găsit pe Radovanovic care a avut de îndeplinit o simplă formalitate. Câteva minute mai târziu tânărul Mandea, pasatorul de la primul gol, a avut şansa de a majora avantajul scăpând singur cu portarul bucureştean, însă a pierdut timp preţios şi „Babicu” a reuşit să-l blocheze. În minutul 35, după o bâlbâială a defensivei vâlcene, elevii lui Papură a restabilit egalitatea. O centrare venită de pe stânga la găsit în careul nostru pe brazilianul Mathis şi acesta a reluat în poartă de la mică distanţă cu toate că era talonat de Şerban şi Cercel. După primirea golului, „municipalilor” nu prea le-a mai ieşit nimic, rar fiind momentele când s-au mai apropiat cât de cât de careul bancarilor. Când mai erau doar câteva minute din prima repriză, Cătălin Cursaru i-a prins pe picior greşit pe Vişa şi Şerban, a sprintat dintre tinerii apărători vâlceni după care a şutat la vinclu fără speranţă pentru Rusandu, făcând ca scorul pauzei să fie 2-1 pentru bucureşteni.
Dacă prima repriză a fost destul de echilibrată, în partea a doua lucrurile au stat cu totul altfel. Schimbările făcute la pauză de Marian Bondrea şi-au spus cuvântul în ceea ce priveşte evoluţia „municipalilor”, partea a doua fiind aproape în totalitate la discreţia oaspeţilor. În minutul 70, fostul golgheter al Diviziei A, Cătălin Cursaru a mai scăpat încă o dată din marcajul apărătorilor lui Bondrea şi l-a învins pe nou-intratul Mindileac, scorul devenind 3-1. După marcarea celui de-al treilea gol, Papură a făcut mai multe schimbări introducând jucători destul de tineri, iar acest lucru le-a permis vâlcenilor să mai înscrie încă o dată. Cruceru a centrat de pe dreapta, mingea a ajuns la Vlăduţi şi acesta a trimis mingea cu capul de la aproximativ zece metri peste portarul Munteanu prin pe picior greşit, stabilind scorul final, CSM Rm. Vâlcea – Progresul Bucureşti 2-3.
CSM Rm. Vâlcea: Rusandu – Vişa, Şerban, Stanca, Cercel – Ekwalla, Onofrei, Melcea, Mandea – Radovanovic şi Vidakovic. După pauză au mai intrat: Mindileac, Dandea, Vlăduţi, Cilean, Buglea, Trăistaru, Cruceru, Mocioacă, Sima.
Meciul a fost arbitrat la centru, în prima repriză de Victor Berbecaru, iar în cea de-a doua de Adi Comănescu, cei doi fiind ajutaţi la linii de Dobrică şi Iordache.
Romulus Dumitru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button