Liga Nationala

Au mai rămas 13 echipe în Liga Naţională

• echipa CSM Sibiu, nou-promovată, s-a retras din motive financiare

Săptămâna trecută, s-a consemnat retragerea oficială din campionat a echipei CSM Sibiu, nou-promovată în Liga Naţională. Conform hotărârii luate de membrii Consiliului de Administraţie al FR Handbal, eşalonul de elită va porni la drum pe 1 septembrie doar cu 13 echipe. Nu s-a acceptat propunerea ca eşalonul de elită să fie completat cu o altă echipă. În aceste condiţii, la finalul sezonului, vor retrograda în Divizia A doar trei grupări. „De la anul, campionatul revine la 12 echipe, cum era mult mai bine. Cred că a fost o experienţă nu tocmai fericită această mărire a numărului de echipe de la 12 la 14”, a declarat preşedintele clubului Oltchim, Ioan Gavrilescu.

Altfel, oficialul vâlcean a deplâns lipsurile financiare de la Sibiu: „Pentru mine este un lucru greu de înţeles că Sibiul s-a retras, că la nivelul unui asemenea ora, capitala culturală europeană, nu s-au găsit câteva miliarde pentru ca această echipă să joace în Liga Naţională. Este un lucru neplăcut şi chiar dureros, având în vedere că a fost cândva un centru handbalistic de renume şi la băieţi şi la fete. Şi este un punct negru pe harta handbalului ca o echipă care promovează să nu-şi poată desfăşura activitatea la un eşalon superior, obiectiv pentru care s-a muncit un an”.

Program aerisit pentru Oltchim

Retragerea echipei ardelene ajută într-un fel Oltchim-ul. Trupa lui Gheorghe Tadici urma să joace cu CSM Sibiu abia anul viitor, pe 6 ianuarie, într-o perioadă extrem de aglomerată în meciuri oficiale.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button