Diverse

Final de cantonament

• urmează amicalele din Norvegia

Timp de două săptămâni, în perioada 16-27 iulie, echipa naţională de handbal feminin a României a efectuat un stagiu de pregătire centralizată în Antalya (Turcia), acolo unde „tricolorele” au avut parte de cele mai bune condiţii de antrenament. Selecţionerul Gheorghe Tadici a vorbit în termeni pozitivi despre acest cantonament şi-a recunoscut că de pregătirea efectuată în această perioadă va depinde în mare măsură şi rezultatele din viitorul sezon competiţional. „Ne bucură că nu au apărut probleme deosebite de sănătate. Sperăm să nu avem nici în continuare de furcă în acest sens, deşi accidentările fac parte din această activitate, sunt inerente”, a mărturisit Tadici.

Abia întoarse din Turcia, Dinu, Luca şi compania s-au antrenat două zile în Sala „Traian” din Rm. Vâlcea, marţi, 31 iulie, fiind programată plecarea în Norvegia, acolo unde vicecampioanele mondiale vor susţine două partide amicale în compania reprezentativei ţării gazdă. Aşa cum se cunoaşte, nordicele – pregătite de Marit Breivik – deţin supremaţia pe plan european, după ce au triumfat la ultima ediţie a CE, desfăşurată în decembrie 2006, de unde România a absentat. Cele două partide amicale dintre Norvegia şi România se vor juca pe 1 şi 2 august.
Din lotul naţionalei noastre vor face parte doar 16 jucătoare. Faţă de cantonamentul din Turcia au fost lăsate acasă două jucătoare: Diana Druţu (Tomis Constanţa) şi Carmen Cartaş (Cetate Deva). Din rândul „tricolorelor” nu vor lipsi însă cele 13 handbaliste de la Oltchim: Luminiţa Dinu, Tereza Pâslaru, Valentina Ardean, Adriana Nechita, Iulia Puşcaşu, Ramona Maier, Oana Manea, Ionela Stanca, Roxana Cherăscu, Valeria Beşe, Steluţa Luca, Narcisa Lecuşanu şi  Adina Meiroşu. În afara acestora, selecţionerii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi le-au păstrat în lot şi pe cele 3 jucătoare de la HC Zalău (Talida Tolnai, Raluca Ivan şi Daniela Crap). Abia transferată la Rulmentul Braşov, interul Simona Gogârlă nu va merge în Norvegia cu echipa naţională.
De partea cealaltă, Marit Breivik, antrenoarea echipei norvegiene, a selecţionat pentru „dubla” amicală cu România nu mai puţin decât şase handbaliste de la Byasen Trondheim, viitoarea adversară a Oltchim-ului în prelminariile Ligii Campionilor.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button