Diverse

Dan Zguroiu – omul faptelor

În timp ce altor tehnicieni le place să se laude cu rezultate, care adesea nu reprezintă deloc adevăratul barometru al eficienţei, sunt şi antrenori în fotbalul juvenil vâlcean care acordă atenţie numai şi numai şlefuirii tinerelor talente. Unul dintre aceştia din urmă este şi Dan Zguroiu, un tehnician care nu mai are nevoie de nici o prezentare. În această vară, de la FC Sporting, club pe care Zguroiu îl ţine în viaţă, au urcat culmile afirmării câţiva fotbalişti, ajunşi între timp la o grupare de renume din ţară, şi anume Steaua Bucureşti. Este vorba de Gabriel Popa (născut în 1992), Bogdan Vătăjelu (1992), Gabriel Alexe (1992), Adrian Codin (1992) şi Răzvan Popa (1997). Alţi doi jucători crescuţi în pepiniera FC Sporting, fraţii Bogdan şi Dragoş Geantă, s-au transferat la FC Ardealul Cluj-Napoca, club privat, acolo unde joacă deja de un an de zile şi Daniel Iancu, plecat în 2006 de la FC Oltchim.

„Alexe şi Codin au făcut parte din echipa Stelei care-a participat recent la tradiţionalul turneu juvenil din Suedia, Gothia Cup, acolo unde bucureştenii au ocupat locul 3, în întrecerea echipelor de anul 1992. În schimb, Răzvan Popa a jucat la aceeaşi competiţie pentru Academia de Fotbal Long Valley din SUA. Preşedintele acestei academii a insistat să-l aibă în lot pe acest veritabil talent al fotbalului românesc”, a mărturisit Dan Zguroiu.
„Răzvan Popa este un real talent, cred că fără teama de a greşi pot să afirm că e cel mai bun jucător din grupa lui de vârstă din ţară. A confirmat de altfel şi la Steaua. Joacă mijlocaş central, e stilul lui Rădoi. Învaţă la Şcoala nr. 1 din Rm. Vâlcea, este elev în clasa a 5-a, are şi prestaţii foarte bune la învăţătură, a fost prezent la câteva olimpiade”. Excelentele prestaţii de la Gothia Cup l-au impus pe Popa în rândul specialiştilor acestui sport. micuţul fotbalist are deja câteva referinţe favorabile pe site-ul Gothia Cup, iar în curând va avea şi-un filmuleţ în care-şi arată clasa, tot pe Internet, dar pe You Tube”, a mai spus Zguroiu.
Altfel, vorbind despre colaborarea cu Steaua, antrenorul de la FC Sporting a ţinut să evidenţieze un aspect deloc de neglijat: „Succesul acestor transferuri e cu atât mai mare cu cât pe aceşti jucători nu i-am dus de mână la Steaua, ci au fost recrutaţi de reprezentanţii bucureştenilor după câteva meciuri amicale, în care pur şi simplu au excelat. Dumitru Uzunea, antrenorul de la grupa 1992, a venit special la Vâlcea pentru Răzvan Popa, a stat de vorbă cu mine şi cu părinţii lui. Dincolo de aceste transferuri, sunt mulţumit şi din alt punct de vedere. Mă bucură faptul că am început o colaborare fructuoasă cu Steaua, de la care am primit echipamente, mingi, jaloane, tot ceea ce ţine de baza materială”.

Cu gândul la Liga a V-a

Dincolo de pregătirea viitoarelor generaţii de fotbalişti, pentru Dan Zguroiu şi FC Sporting a existat în această posibilitatea înscrierii în Liga a V-a. Planurile au fost date însă peste cap, pentru că cei mai talentaţi jucători au părăsit în această vară echipa. „A fost doar o idee de a ne înscrie şi noi în Liga a V-a, dar a picat pentru că am cam rămas fără jucători. Acum, având jucători de vârstă mai mică am ales să renunţăm la idee. Aşa că vom evolua în continuare în campionatele de juniori. Cei rămaşi din echipa de anul trecut fac antrenamente cu Cristi Bora şi vor juca pentru CSM la juniori-republicani B”, ne-a declarat Zguroiu. Altfel, Zguroiu a avut iarăşi oferte de antrena la Topologul Nicolae Bălcescu sau chiar la Energia Malaia, acolo unde-au fost însă preferaţi Cristi Bora şi Emil Catrinoiu.

Cantonament în staţiunea Jupiter

În perioada 19-29 august, tinerii fotbalişti pregătiţi de Dan Zguroiu vor efectua şi-un stagiu de pregătire centralizată, pe litoral, în staţiunea Jupiter, acolo unde vor fi cazaţi la Hotelul Cometa. „În acest cantonament voi merge cu 18 jucători, cu care voi participa în acest sezon în campionatele de juniori organizate sub egida AJF-ului la grupele de vârstă 1993-1994”.
„Între copii cu care voi merge pe litoral, am deja doi fotbalişti de viitor, născuţi în 1993, care calcă deja pe urmele celor consacraţi de la grupa 1992”, a încheiat Zguroiu.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button