Liga V

La Prundeni, fotbal doar la Liga a V-a

Activitatea sportivă în Prundeni a cunoscut o dezvoltare semnificativă odată cu instalarea în funcţie a primarului Ion Horăscu. În timpul mandatelor sale s-au făcut îmbunătăţiri majore la baza sportivă, iar acum comuna se poate mândri cu faptul că dispune de una dintre cele mai cochete locaţii unde se poate juca fotbal. Nici pe viitor lucrurile nu vor stagna, ci dimpotrivă, în bugetul Primăriei fiind prinse deja sume importante pentru sprijinirea sportului. La Prundeni, nu doar primarul Horăscu este un împătimit iubitor al sportului în general şi-al fotbalului în particular, ci şi vice-primarul Ion Năstasie, nimeni altul decât tatăl fotbalistului Cosmin Năstasie de la FC Argeş (cel cunoscut în ţară sub numele de Năstăsie).

De altfel, chiar vicele Năstasie a fost cel care ne-a oferit mai multe amănunte despre intenţiile autorităţilor din Prundeni de a continua să sprijine sportul şi fotbalul.

Sportul-rege, o distracţie de duminică

„Ca să susţinem echipa de fotbal Prima Prundeni, dar şi alte activităţi sportive ale Primăriei, am alocat deja o sumă de bani destul de mare din bugetul local. Susţinem echipa nu neapărat pentru a face super-performanţă, ci mai mult pentru spectacolul fotbalistic care odată la două săptămâni se produce pe terenul de fotbal din Călina. Spectacol la care vin destul de mulţi oameni. Fotbalul e foarte iubit în comună. De ce este atât de plăcută activitatea sportivă în Prundeni? În primul rând pentru starea de sănătate foarte bună care-o dă sportivilor. Apoi pentru că oamenii se bucură de fiecare dată atunci când ies duminica de la biserică şi se duc la terenul de fotbal să vadă un meci. Acum avem în comună o bază sportivă destul de cochetă, cu vestiare moderne, pentru echipe, pentru arbitri. Am rezolvat între timp şi problema alimentării cu energie electrică, iar pe viitor avem în intenţie să terminăm şi instalaţia de apă curentă”, ne-a spus Ion Năstasie.

Fără intenţii de promovare

Vice-primarul din Prundeni a mărturisit în continuare că deocamdată nu există nici o intenţie ca echipa Prima să promoveze în elita fotbalului judeţean: „Acest lucru ar presupune nişte cheltuieli în plus. Însă Primăria şi-a propus să facă alte lucruri mult mai importante în momentul acesta pentru comună. Deocamdată, la nivelul posibilităţilor comunei, este suficient că jucăm în Liga a V-a. Am avut odată şi dorinţa de a promova, însă viaţa ne-a dovedit că e bine să fim ponderaţi. Sunt alte programe sociale care trebuie să aibă prioritate, iar activitatea sportivă este bine să rămână la nivelul de acum. Asta nu înseamnă însă că dacă se va întâmpla vreodată să promovăm vom refuza să jucăm în Liga a IV-a”.

Prioritate de viitor: dezvoltarea sportului şcolar
* baza sportivă, într-o continuă modernizare

„Vrem totuşi să dezvoltăm fotbalul şi altfel, în şcoli. Pentru că echipele de fotbal ale celor trei şcoli din comună au obţinut rezultate bune în competiţiile desfăşurate la nivelul judeţului ne-am gândit că ar fi foarte bine dacă am reuşi ca la fiecare şcoală să facem câte un teren de sport. Intenţia noastră este însă să dezvoltăm în continuare şi baza sportivă a comunei. Terenul pe care e situat baza sportivă are statutul clar: domeniu public. Dar noi am vrea să ne extindem, însă oamenii care au pământ acolo ţin cu orice preţ de el. În acest sens, purtăm în continuare tratative, pentru că vrem să facem acolo şi un teren de baschet şi handbal. Chiar şi o pistă de atletism ar fi benefică. Gândurile noastre sunt cât se poate de clare: tinerii care vor merge la baza sportivă să poată practică orice sport doresc. Ar fi un fapt extraordinar ca din fiecare generaţie să avem câte un copil care să se lanseze către un club sportiv de performanţă”, a încheiat Ion Năstasie.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button