Administratie

Hidroconstrucţia Bucureşti, favorită la câştigarea licitaţiei pentru groapa de gunoi Feţeni

SC Hidroconstrucţia SA Bucureşti, asociată cu Iridex Grup, au toate şansele de a câştiga licitaţia privind continuarea lucrărilor la groapa ecologică de la Feţeni. La selecţia de oferte care a avut loc la jumătate săptămânii trecute la sediul Primăriei Râmnicului, singura ofertă depusă a fost cea a Hidroconstrucţiei, depăşind cu 600.000 euro valoarea alocată acestui proiect. La prima licitaţie organizată în urmă cu doi ani, Hidroconstrucţia nu a fost admisă, considerându-se că nu are experienţă similară. La licitaţia de săptămâna trecută îşi anunţaseră participarea cel puţin 8 firme, din Austria, Grecia, Italia şi România. Singura ofertă depusă a fost însă cea a consorţiului Hidroconstrucţia – Iridex Grup.

„Mă bucur că avem o firmă cu o mare experienţă în construcţia de baraje. Dacă va fi declarată, prima celulă va fi realizată în timp record, având în vedere bunele relaţii pe care le avem cu această firmă”, a spus primarul Mircia Gutău în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a mai spus că nu i se pare un impediment faptul că a fost depusă o singură ofertă şi aceea cu depăşire de buget. Gutău a lăsat să se înţeleagă că va încerca o negociere cu consorţiul, după ce şi specialiştii vor verifica datele problemei. Primarul Râmnicului şi-a manifestat în mai multe rânduri aprecierea pentru experienţa firmei Hidroconstrucţia şi nu o dată a declarat că s-ar bucura ca această societate de construcţii să execute restul de lucrări de la Feţeni.
Până acum, s-au executat doar 7% din totalul lucrărilor la groapa de gunoi de la Feţeni. Licitaţia din 2005 fusese câştigată de firma italiană Monticava Trade însă din cauza depăşirilor mari de termene impuse, autorităţile locale au cerut rezilierea contractului, acuzând firma de neprofesionalism. Cei de la Monticava au apucat să încaseze suma de 800.000 euro pentru lucrările deja executate, însă se pare că pretenţiile firmei sunt mai mari, dat fiind faptul că italienii au dat în judecată la Bruxelles delegaţiile Comisiei Europene care au semnat contractul.
În acest moment, problema deşeurilor din Râmnic a copleşit autorităţile locale. Închiderea gropii de gunoi de la Râureni, amânarea lucrărilor de la Feţeni, conflictul dintre primărie şi Garda de Mediu sunt tot atâtea obstacole care au condus în câteva luni la un blocaj de proporţii. Cu cât depozitul ecologic de la Feţeni va fi mai repede realizat, cu atât problema deşeurilor din Râmnicu Vâlcea va fi mai repede realizată, mai ales că primarul Mircia Gutău şi-a asumat întreaga responsabilitate vizavi de acest proiect.  

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button