Diverse

Mister în cazul turneului de calificare în Liga Campionilor

• Portughezii spun că meciurile vor avea loc la Vâlcea, dar de la EHF nu a apărut nici o veste oficială

Echipa portugheză Madeira Andebol a fost desemnată iniţial, prin tragere la sorţi, drept gazda turneului de calificare în Liga Campionilor, la care urmează să participe şi Oltchim Rm. Vâlcea. Meciurile acestui turneu preliminar sunt programate a avea loc în perioada 28-30 septembrie. Cel mai important adversar al Oltchim-ului va fi fără îndoială echipa norvegiană Byasen Trondheim, cu care trupa lui Gheorghe Tadici a jucat şi-n finala Cupei Cupelor. Oficialii din Madeira au avut termen până luni, 16 iulie, să anunţe Federaţia Europeană de Handbal (EHF) dacă pot sau nu să organizeze meciurile. În locul unei asemenea confirmări, pe site-ul clubului portughez a apărut însă o informaţie în care se precizează că meciurile din cadrul acestui turneu preliminar vor avea loc la Vâlcea. Atât şi nimic mai mult.

Nu se specifică nimic despre motivele care-ar fi dus la hotărârea portughezilor de a nu mai organiza turneul respectiv. Cum Oltchim-ul are a doua opţiune pentru organizarea turneului, vestea i-a bucurat pe oficialii clubului vâlcean, pe preşedintele Ioan Gavrilescu, pe antrenorul Gheorghe Tadici, dar şi pe handbaliste, care şi-aşa vor fi supuse unui ritm infernal de meciuri în această toamnă. Însă oficializarea veştii de către EHF a întârziat să apară. „Există într-adevăr o ştire pe site-ul clubului portughez, am văzut-o şi eu, dar în rest de la EHF nu am primit până acum nici o înştiinţare oficială în acest sens, cum că turneul de calificare se va juca la Vâlcea”, ne-a spus şi preşedintele Ioan Gavrilescu.

Inspecţie de la EHF

Conducerea clubului vâlcean este însă pregătită din toate punctele de vedere pentru a primi o veste bună. Imediat după tragerea la sorţi, Oltchim-ul a trimis deja la EHF documentele necesare pentru a găzdui turneul din septembrie. Mai mult decât atât, la începutul acestei săptămâni, Peter Vargo, director de marketing în cadrul Federaţiei Europene de Handbal, a inspectat deja Sala „Traian” pentru a se convinge pe deplin de condiţiile oferite de Rm. Vâlcea.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button