Liga III

FC Oltchim a revenit în seria Olteniei

• Până la startul campionatului „gaiţele” au un program încărcat

Elevii lui Gaiţă n-au avut timp nici să respire de la reunire şi până acum. Antrenamente, jocuri de pregătire, cantonament şi meci de Cupă, un nou amical. Iar programul se anunţă la fel de încărcat şi pentru următoarea perioadă. După partida cu FC Cisnădie, formaţie ce va evolua din acest sezon în Liga a III-a, după ce a cumpărat loc în acest eşalon, partidă disputată imediat după terminarea stagiului de pregătire de la Novaci şi încheiată cu 1-1 (gol marcat de Creanagă), Oltchim-ul a mai fost solicitată să fie partener de antrenament şi pentru Alro Slatina, formaţie cu care se va întâlni marţi, 24 iulie, la Rm. Vâlcea, de la ora 10.00, iar apoi vineri, 27 iulie, pe terenul adversarilor.

Între timp, însă, vor mai juca şi returul cu FC Cisnădie, programat pentru miercuri, 25 iulie. Iar după această săptămână de foc urmează, pe 1 august, un nou meci de Cupa României. După care vor avea doar câta zile de pauză pentru că pe 10 august începe campionatul.

Pană, absenţă motivată

În afara jucătorilor care-au decis să renunţe la colaborarea cu Oltchim-ul sau au fost nevoiţi să renunţe, din cantonamentul de la Novaci susţinut în perioada 12-21 iulie a lipsit şi Pană. Însă, acesta n-a efectuat stagiu de pregătire alături de echipă întrucât a avut de rezolvat nişte probleme personale. Sau cel puţin această variantă ne-a fost expusă. De altfel, antrenorul Costel Gaiţă a confirmat cele spuse de jucător şi faptul că anume că acesta a primit învoire din partea conducerii de a rămâne la Rm. Vâlcea.

Glăvan s-a despărţit de Oltchim
* viitoarea destinaţie: Hidroelectra

Unul dintre cei mai vechi jucători ai Oltchim-ului, Adi Glăvan, a decis să se despartă de clubul pentru care şi-a adus serviciile ani buni. Despărţirea se vrea a fi una amiabilă, conducerea să-i respecte decizia de a merge mai departe fără el şi să-i dea dezlegare să plece, mai ales că nu mai e la vârsta la care să meargă la o echipă pentru a realiza mari performanţe. Totuşi, referitor la performanţe, gruparea pentru care va juca în continuare în cazul în care va ajunge la o înţelegere cu clubul Oltchim şi-a pus mari speranţe şi în el, pe lângă alţi jucători nou veniţi. Viitoarea destinaţie a fotbalistului este Hidroelectra Rm. Vâlcea, o echipă ce ţinteşte şi în acest sezon promovarea în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării. Decizia lui Glăvan de a renunţa la colaborarea cu Oltchim-ul vine la puţin timp după ce un alt jucător din vechea gardă a părăsit clubul vâlcean. Tică Negrescu a considerat că nu mai poate să facă faţă cerinţelor celor de la Oltchim, a preferat să-şi încerce norocul şi în alt sector, fără a renunţa, însă, definitiv la fotbal. Va continua să joace, dar la  echipă de Liga a IV-a, alături de alţi fotbalişti aflaţi oarecum la apusul carierei cum ar fi Marius Pufu sau Iustin Croitoru. Împreună vor încerca să ducă la îndeplinire obiectivele echipei Viitorul Rm. Vâlcea, grupare patronată de Vali Chiriac.

FC Oltchim a revenit în seria Olteniei

La finele săptămânii trecute, mai precis vineri, 20 iulie, la sediul FRF, a fost stabilită componenţa seriilor din Liga a III-a, eşalon al fotbalului românesc la care evoluează şi echipa FC Oltchim Rm. Vâlcea. După ce au jucat un sezon alături de grupările din seria Ardealului, elevii lui Costel Gaiţă au fost repartizaţi de data aceasta alături de echipele din zona de sud a ţării, din Oltenia şi Muntenia, în seria a IV-a. Două sunt excepţiile de la regulă: grupările ardelene Athletic Sibiu, Sparta Mediaş şi FC Cisnădie.
Formaţiile cu care fotbaliştii de la FC Oltchim vor juca provin aşadar din judeţele Dolj, Argeş, Teleorman, Mehedinţi şi Sibiu. Este vorba de Armata Craiova, Gaz Metan Podari, CFR Craiova, Dunărea Calafat şi Chimia Craiova (toate din Dolj), Building Vânju Mare (Mehedinţi), ALRO Slatina, FC Balş, Progresul Corabia (Olt), Rova Roşiori, Unirea Costeşti, Turris Tr. Măgurele (Teleorman), Internaţional Curtea de Argeş şi Juventus Piteşti (Argeş), Sparta Mediaş, Athletic Sibiu şi FC Cisnădie (Sibiu).

Ce şanse au „gaiţele”?

Se poate reedita performanţa din 2006? Aceasta-i întrebarea în cazul Oltchim-ului. Măcar locul 2? Cine ştie ce va fi! Cert e că sunt mulţi cârcotaşi în oraş, care, prin prisma faptului că s-a renunţat în ultima perioadă de timp la câţiva jucători de bază, Oltchim-ul s-ar putea bate la retrogradare. Ar fi păcat cu adevărat să pierdem şi această echipă din Divizia C.
Aşa cum se cunoaşte, în campionatul 2005-2006, FC Oltchim a reuşit să încheie pe primul loc într-o serie în care-au evoluat şi câteva dintre echipelor cu care se vor confrunta în viitorul sezon.

Deplasări mai scurte

Principalul avantaj al echipei vâlcene în această serie pare a fi faptul că deplasările vor fi mult mai uşoare, distanţele între oraşe fiind mult mai reduse. Lucru pe care l-a remarcat de altfel şi antrenorul celor de la FC Oltchim, Costel Gaiţă: „Speram să fim repartizaţi tot în seria Ardealului. Totuşi, ne gândeam că ar putea interveni o schimbare datorită distanţelor lungi pe care le aveam de străbătut. Nu cunosc toate echipele din această serie. Doar câteva au jucat cu noi acum un an, când am luat locul 1. Restul, precum Vânju Mare, Calafat, Podari, Chimia Craiova, dar şi altele, sunt echipe noi. Nu ştiu cum au gândit cei de la federaţie, dar şi acum sunt distanţe mari de parcurs pentru unele echipe. Pentru că au nimerit în aceeaşi serie echipe din Sibiu, Argeş, Dolj; Mehedinţi şi Teleorman. Pentru noi însă e mai bine, suntem cam la mijlocul hărţii geografice a seriei, nu mai trebuie să ne deplasăm la 400 de kilometri distanţă, cum s-a întâmplat în sezonul trecut când a trebuit să mergem să jucăm la Bistriţa. Vă daţi seama ce ar fi însemnat acest lucru pe căldurile astea!”.

Trupa lui Benone Lazăr – favorită!

Vâlcenii nu au scăpat nici în Liga a III-a de Benone Lazăr. Mai mult decât atât, se vor reîntâlni şi cu Florin Pampea. Cumpărat în această vară de la CSM, portarul argeşean se va întoarce pentru o etapă la Vâlcea, cu actuala sa echipă de club, Internaţional Curtea de Argeş. La o simplă trecere în revistă a echipelor participante, favorită pare a fi bineînţeles chiar trupa sponsorizată de renumitul om de afaceri, Internaţional Curtea de Argeş. „Am auzit că cei de la Internaţional şi-au anunţat clar intenţiile de promovare. Cu siguranţă, seria aceasta în care-am nimerit acum e mult mai grea decât cea de anul trecut. În zona asta, a Olteniei, fotbalul e mai dur, mai arţăgos, iar scheletul echipelor se face pe foştii jucători, cei experimentaţi, la apus de carieră. Nu va mai fi acelaşi fotbal curat, ci va fi unul dur, pe «japcă». Mi-e frică să nu se cam sperie copii pe care avem în plan să-i promovăm la echipa de seniori. Noi încercăm acum să mizăm pe tineri. În aceste condiţii, spun că era mai bine să jucăm în seria de anul trecut, unde, la fel la ca şi noi, erau echipe cu mulţi jucători tineri, câteva dintre acestea „sateliţi” ai grupărilor din eşaloanele superioare”, spune în continuare Costel Gaiţă.
Din câte se pare, alături de Internaţional Curtea de Argeş, nici Atletic Sibiu nu e de neglijat, mai ales după ce se aude că a fuzionat cu FC Sibiu. De asemenea, este de aşteptat ca şi echipele din Craiova sau Buildind Vânju Mare să emită pretenţii la promovare.

În prima etapă, acasă cu Chimia Craiova

Luni, 23 iulie, la sediul FRF, s-a stabilit şi programul turului. FC Oltchim va debuta în noul sezon cu un meci pe teren propriu, elevii lui Costel Gaiţă urmând a întâlni Chimia Craiova. În runda a doua, vâlcenii se vor deplasa la Alro Slatina, pentru ca-n a treia etapă să joace acasă cu o altă echipă din Craiova, Armata.

CFR Craiova – Alro Slatina
Gaz Metan Podari – Armata Craiova
Building Vânju Mare – Sparta Mediaş
FC Cisnădie – Unirea Costeşti
Turris Tr. Măgurele – Progresul Corabia
FC Balş – Dunărea Calafat
Juventus Piteşti – Athletic Sibiu
Rova Roşiori – Internaţional Curtea de Argeş
FC Oltchim Rm. Vâlcea – Chimia Craiova

Start pe 10 august

Ediţia 2007-2008 a campionatului Ligii a III-a va demara vineri, 10 august. În tur, este programată o singură etapă intermediară, marţi, 23 octombrie. Prima parte a sezonului se va termina vineri, 30 noiembrie. La finele anului, imediat după ultima etapă din tur, se dă şi startul returului. Runda a 18-a este programată a avea loc vineri, 30 noiembrie, o săptămână mai târziu, vineri, 7 decembrie, jucându-se o altă etapă. Restul meciurilor se vor disputa în 2008, începând din 29 februarie. Campionatul se încheie vineri, 16 mai 2008, în primăvara anului viitor desfăşurându-se inclusiv trei runde intermediare: pe 1 aprilie, 22 aprilie şi 6 mai.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button