Administratie

Dan Vlaicu nu vrea să fie sfinţişor ca Vasile Bleotu

• interviu cu Dan Vlaicu, consilier judeţean PNL

• În calitatea dumneavoastră de consilier judeţean şi reprezentant al municipiului Drăgăşani, ce proiecte dezbătute în Consiliul Judeţean aţi susţinut?

Am susţinut în special proiectele care ţin de Drăgăşani. Cel mai important dintre acestea este, de departe, drumul de centură, unde Consiliul Judeţean este asociat cu primăria şi totodată cofinanţator. Drumul de centură înseamnă mai multă linişte în centrul oraşului, mai puţin praf şi automat este vorba şi de respectarea normelor de mediu. Fiind unul dintre locuitorii care dorm la 5 metri de şoseaua principală, înţeleg exact cum stau lucrurile. Un alt proiect la care am ţinut este acela privind combaterea drogurilor.

Aştept să vină cei de la Centrul Antidrog pentru a evalua situaţia din Drăgăşani. Am discutat şi cu cadrele abilitate din Poliţie şi suntem în faza demarării unui proiect pentru combaterea drogurilor. În primul rând, dorim să facem acest lucru prin intermediul mass-media iar apoi să discutăm cu elevii. Am studiat, ca pasiune, efectele nocive ale drogurilor şi medicamentelor halucinogene. Din păcate, nu am găsit suficiente informaţii pe vremea când făceam Facultatea de Drept. Am studiat foarte mult modul în care se creează dependenţa. Atunci când voi sta de vorbă cu un licean voi putea să-i explic ce înseamnă drogurile, care sunt efectele lor asupra organismului, voi face o sinteză, de la prevenire la efecte. În Drăgăşani nu există dovezi că s-ar consuma droguri; au fost cândva nişte zvonuri, dar nu s-au confirmat. Oricum, prevederea e mama înţelepciunii. E mai uşor să previi decât să combaţi.

• Sunteţi mulţumit de colaborarea cu colegii dumneavoastră din Consiliul Judeţean?

Sunt mulţumit de toţi consilierii judeţeni, de capacitatea lor de a lua decizii. Cel mai important lucru este că nu se face politică atunci când este vorba de proiectele importante; există susţinere politică din partea tuturor formaţiunilor politice. Recent, s-a pus problema alocării unei sume de bani pentru deplasarea unui ansamblu de dansuri populare din Drăgăşani în Germania. Am fost încântat de ideea susţinerii acestui ansamblu, însă pe viitor asemenea evenimente ar trebui să-şi găsească sprijinul în domeniul privat, prin sponsorizări. Vorbesc motivat despre aceste sponsorizări având în vedere că personal, în anul 2006, am făcut sponsorizări în diferite ocazii, în valoare de peste 70 milioane lei vechi. Am dat bani pentru construirea de biserici – cele de la Fârtăţeşti şi Mădulari, dar şi pentru evenimente culturale. Nu am vrut să fiu pictat în biserică; dacă aş fi recunoscut drept sfinţişor, ar merge. Având în vedere că suntem cu toţii pământeni şi greşim, consider că e aberant ca vreo faţă nebisericească să fie pictată drept icoană. Mă abţin de la comentarii, având ca exemplu un politician din localitatea în care stau.

• Am înţeles că vă donaţi salariul de consilier judeţean. Cum stau de fapt lucrurile?

Da, îmi donez salariul de consilier judeţean unor familii nevoiaşe din Drăgăşani. Este vorba de două familii amărâte, pe care încerc să le ajut cum pot. Voi face acest lucru atâta timp cât afacerile îmi vor permite să obţin surse de venit suficiente pentru a trăi. Prima familie e compusă din şapte membri şi doar mama lucrează. În cea de-a doua nu lucrează nici un părinte şi trăiesc toţi din pensia unui copil abandonat de mamă. Îi ajut la creşterea unei fetiţe de un an şi jumătate. Îi ajut şi cu hrană, uneori mănâncă cu mine la masă.

• În plan politic reuşiţi să colaboraţi eficient cu conducerea organizaţiei judeţene a PNL?

Colaborez foarte bine cu organizaţia judeţeană. Sunt şi consilier la cabinetul parlamentar din Drăgăşani al domnului deputat Emilian Frâncu. Discut cu zeci de persoane în fiecare lună. Acolo unde pot, rezolv problemele personal şi întotdeauna, când sunt depăşit de situaţie, apelez la domnul deputat. Cele mai multe probleme pe care le ridică cetăţenii sunt cele care ţin de litigiile pentru pământ, dar şi cele care ţin de sănătate sunt destul de multe la număr. Sunt mândru că m-am implicat într-o astfel de activitate, deoarece foarte multe probleme ale cetăţenilor din Drăgăşani şi din zonele limitrofe au fost rezolvate cu brio prin prisma deputatului Emilian Frâncu. Nu mi-am dorit o funcţie în PNL Drăgăşani deoarece consider că există suficienţi oameni valoroşi care merită acest lucru şi care îşi fac bine treaba. Actualmente sunt în concurs pentru ocuparea unui loc pe lista pentru Consiliul Judeţean în 2008. Sper să prind un loc eligibil.

• Cine credeţi că are cele mai mari şanse de a câştiga alegerile pentru Primăria Drăgăşani în 2008?

Alin Pavelescu de la PNL are cele mai mari şanse. Este cel mai valoros dintre actualii candidaţi, în condiţiile în care actualul primar, Gheorghe Iordache, nu mai vrea să candideze. Eu ştiu că în proporţie de 99,99% domnul Iordache nu se mai întoarce din decizia sa de a nu mai candida anul viitor. Despre ceilalţi candidaţi, Bolocan de la PSD şi Vieru de la PD, nu ştiu ce să zic… Vieru crede că are organizaţie puternică. Este adevărat că a muncit, dar să nu uităm că acum doi ani PD nici nu exista în Drăgăşani. În ceea ce priveşte Consiliul Local, cred că vom reuşi să luăm 10 din cele fotolii. Având în vedere că la unele proiecte benefice oraşului PSD s-a opus, sunt convins că populaţia va taxa aceste gesturi. Pot să vă dau şi un exemplu concludent. În urmă cu ceva timp se punea problema ca Ford să facă o fabrică de scaune lângă Drăgăşani şi au vrut să concesioneze un teren pe o perioadă de 99 de ani, la un preţ foarte bun pentru municipalitate. Se creau 1.500 locuri de muncă, din care 300 tot se găseau şi pentru drăgăşeneni. Consilierii PSD s-au opus, motivând că ar fi vorba de vreo afacere a primarului. Evident, nu era vorba despre aşa ceva. În ceea ce mă priveşte, pe viitor îmi doresc să găsesc surse private pentru Poliţia Comunitară Drăgăşani, care după părerea mea îşi face foarte bine datoria.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button