Diverse

Lada Toljatti vine la Supercupa Europei

• Hypobank Viena a refuzat invitaţia EHF

Deşi iniţial se anunţase că echipa austriacă Hypobank Viena va veni la Vâlcea la Supercupa Europei, trupa lui Andras Nemeth a refuzat să mai fie prezentă. Astfel, după ce a oscilat între Larvik (Norvegia) şi Lada Toljatti (Rusia), Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a primit în sfârşit un răspuns favorabil. Cea de-a patra participantă la Supercupa Europei va fi echipa din Toljatti, fosta adversară a Oltchim-ului din finala Cupei Cupelor desfăşurată în 2002. Deşi nu-l mai are ca antrenor pe celebrul Evgheni Trefilov, plecat iarna trecută, împreună cu câteva jucătoare, la Zvezda Zvenigorod, echipa din Toljatti a izbutit totuşi să ajungă până în finala Ligii Campionilor în sezonul trecut.

Ca şi Oltchim-ul, pentru a pătrunde în grupele principale ale celei mai puternice competiţii inter-cluburi de pe continent, Lada Toljatti va juca în prealabil în preliminariile Ligii Campionilor.
Aşa cum se cunoaşte, Supercupa Europei va avea loc pe 22-23 septembrie şi va aduna la start toate cele trei câştigătoare ale celor mai importante trofee europene: Slagelse (Liga Campionilor), Oltchim Rm. Vâlcea (Cupa Cupelor) şi Zvezda Zvenigorod (Cupa EHF).
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button