Diverse

Vremea memorialelor

• duminică, 22 iulie, la Măldăreşti are loc Memorialul „Nicolae Manea”

După cea de-a treia ediţie a Memorialului „Traian Durle”, care-a avut loc duminică, 8 iulie, la Oteşani, alte două competiţii amicale de acelaşi gen sunt programate a se desfăşura până la startul noului sezon. Astfel, la finele acestei săptămâni, mai precis duminică, 22 iulie, va avea loc la Măldăreşti Memorialul „Nicolae Manea”, o întrecere organizată în memoria unui fost director de şcoală din această comună vâlceană, profesor de matematică şi reputat om de fotbal. Competiţia a ajuns deja la cea de-a cincia ediţie, gazdele de la Progresul Măldăreşti impunându-se în turneul de anul trecut. În 2007, la start vor fi prezente patru echipe, printre grupările participante numărându-se şi AS Oteşani. Echipa lui Decebal Durle va întoarce astfel invitaţia celor de la Măldăreşti, comună vecină cu Oteşani, după ce Progresul a fost prezentă acum două săptămâni la Memorialul „Traian Durle”.

Celelalte două echipe participante la ediţia din acest an a Memorialului „Nicolae Manea” vor fi Montana Izvorul Rece şi FC Saldi Cernişoara.
O competiţie asemănătoare se va disputa şi la Costeşti, dar la o dată care încă nu a fost stabilită. Este vorba de prima ediţie a Memorialului „Dan Cârstoiu”, întrecere care va fi organizată în memoria fostului jucător al echipelor Minerul Costeşti şi Flacăra Horezu, decedat în toamna anului trecut.

Călimăneştenii l-au comemorat pe Sandu Paul

La sfârşitul săptămânii trecute s-a disputat la Călimăneşti prima ediţie a Memorialului „Sandu Paul”, competiţie fotbalistică dedicată amintirii celui care a fost cel mai emblematic portar al fotbalului din staţiunea de pe Valea Oltului. Meritul iniţierii unei astfel de competiţii aparţine domnului Gheorghe Andreescu, antrenor al echipei Viitorul Călimăneşti. Acesta, bazându-se pe sprijinul unor oameni de fotbal şi al unor oameni de afaceri serioşi, a decis ca la întrecerea fotbalistică să invite nu doar două formaţii din campionat,. ci şi o selecţionată old-boys formată din foşti colegi de echipă ai regretatului Sandu Paul. Această echipă de old-boys a purtat numele legendarei Cozia Călimăneşti. În primul meci Viitorul Călimăneşti a dispus de Oltul Dăeşti cu 3-0, apoi Cozia Călimăneşti a trecut de Lotru Voineasa cu scorul de 2-1. În finala mică Oltul Dăeşti a învins cu 4-3 pe Lotru Voineasa, iar meciul vedetă între echipele călimăneştene s-a încheiat cu succesul veteranilor. Cozia Călimăneşti s-a impus cu 4-1. Fiecare echipă a primit diploma corespunzătoare locului pe care s-a clasat. Ca premii individuale s-au acordat următoarele distincţii: Cel mai bun jucător – Sorin Niţă (Viitorul Călimăneşti); Cel mai bun portar – Florin Ciomîrtan (Lotru Voineasa); Golgheterul Competiţiei: Ion Pleşanu „Pipă” (Cozia Călimăneşti). Familia regretatului portar Sandu Paul a pus pe clădirea vestiarelor o placă comemorativă.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button