Liga I

Oltenii au gânduri mari

După duşul rece administrat de bulgarii de la Levski Sofia, fotbaliştii de la Universitatea Craiova s-au trezit destul de repede. În ultima întâlnire din stagiul de pregătire din Austria şi Belgia, elevii lui Florin Cioroianu au reuşit o victorie de răsunet în compania mult mai titratei Standard Liege. Oltenii au avut un debut de meci destul de timorat, belgienii instalându-se destul de confortabil în jumătatea alb-albştrilor. În ciuda dominării teritoriale, semnalul de alarmă pentru belgieni a fost tras de australianul Baird care a ratat de puţin ţinta. În minutul 16, Andrei Prepeliţă a recuperat o minge la mijlocul terenului şi după un un-doi cu Baird a şutat la colţul lung fără speranţe pentru portarul celor de la Standard Liege. După primirea golului, belgienii au părut destul de descumpăniţi, iar acest lucru le-a permis oltenilor să se desfăşoare, însă Costea, Dănănae sau Rose au trecut pe lângă majorarea scorului.

Jocul din partea secundă a întâlnirii a fost mai mult de uzură, nici una dintre combatante nereuşind să pună într-un real pericol poarta adversarilor. Asta până în minutul 78 când Gârlă a profitat de o neînţelegere a fundaşilor belgieni, i-a pasat lui Stoianof, iar „Bulgarul” a stabilit scorul final, 2-0.

Concluziile „juveţilor”

După două săptămâni petrecute în cantonamentul din Austria şi Belgia, oltenii au revenit duminică în ţară având planuri de viitor destul de măreţe. În ceea ce se anunţă a fi cel mai tare campionat de după revoluţie şi nu numai, alb-albaştrii lui Adrian Mititelu vor să producă surpriza Ligii I şi să ocupe unul din primele 5 locuri ale primului eşalon fotbalistic al ţării.
Bilanţul elevilor lui Florin Cioroianu după nouă meciuri disputate în timpul acestui stagiu de pregătire: cinci victorii şi patru înfrângeri. Trebuie amintit faptul că, la sosire delegaţia olteană a fost aşteptată de un grup de suporteri olteni, a căror scandare preferată a fost: „Vă vrem în Europa! Acum e rîndul vostru!”. Universitatea Craiova are programată prezentarea lotului pe data de 21 iulie când va disputa un meci amical în compania echipei Sportul Studenţesc.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button