Diverse

Juniorii „chimişti”, cei mai buni la turneul internaţional din Elveţia

• grupa de 1994-1995 a câştigat competiţia de la Saint Sulpice

O mică parte din vacanţa juniorilor vâlceni ce încercă să înveţe din tainele fotbalului la FC Oltchim s-a derulat în Elveţia, la Lausanne. Antrenorii Marian Deaconescu şi Ion Lazăr le-au putut oferi copiilor o surpriză pentru această vară ca urmare a invitaţiei primită prin intermediul Federaţiei Române de Fotbal de a participa la un turneu internaţional desfăşurat în Saint Sulpice. De fapt, Oltchim-ul a avut onoarea de a fi singura echipă din ţară invitată la turneul elveţian ce a reunit peste 170 de echipe din ţări cu tradiţie în fotbal ca Spania, Olanda, Belgia, Italia, Franţa, Germania, Austria şi altele. Astfel, tinerii vâlceni s-au putut plimba, s-au distrat, dar au jucat şi fotbal, reuşind chiar să termine pe primul loc.

Una dintre grupele de 1994-1995 ale FC Oltchim, antrenată de Marian Deaconescu şi-a surclasat toate adversarele din faza grupelor, ajung să câştige turneul de la Saint Sulpice la această categorie de vârstă, după ce s-a impus în ultimele meciuri pe care le-a avut de disputat la loviturile de departajare. Performanţa obţinută de elevii lui Marian Deaconescu a fost completată şi de celelalte două grupări ale FC Oltchim ce au luat startul la competiţia desfăşurată în zilele de 30 iunie şi 1 iulie. Chiar dacă nu au fost extraordinare, ţinând cont de amploarea turneului, locul 8 obţinut de cea de-a doua echipă „chimistă” formată din jucători născuţi tot în 1994 şi 1995 şi locul 15 pe care s-au clasat la final juniorii grupei de 1997-1998, reprezintă totuşi nişte rezultate notabile.
Valoarea micuţilor fotbalişti vâlceni a fost apreciată chiar şi de oaspeţii de seamă ai turneului, cei ce se ocupă cu descoperirea talentelor în vederea „recrutării” pentru marile cluburi ale Europei. Printre jucătorii de la FC Oltchim despre care cei doi antrenori, Lazăr şi Deaconescu, ne-au spus că s-ar fi evidenţiat se numără juniorii Ilie, Popa, Bârsăgeanu, Manea, Puiu, Hodea şi alţi câţiva. (S.M.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button