Liga IV

Mişcări de trupe în liga lui Pintilie

Roşoagă la Luncavăţul Popeşti

Doar câteva luni a jucat Iulian Roşoagă pentru Sportul Rm. Vâlcea. Viitoarea destinaţie a fotbalistului care-a evoluat cândva şi-n Divizia A se pare că va fi Luncavăţul Popeşti. Acolo unde se pun bazele unei grupări de elită în Liga a IV-a, capabilă să atace chiar promovarea în eşalonul superior. Primarul Constantin Şerban l-a adus antrenor pe Vasile Grosu, iar acum încearcă să dea o nouă lovitură: vrea să-l ia ca sponsor pe Dan Mazilu. Astfel, Iulian Roşoagă ar reveni după trei ani sub comanda cunoscutului om de afaceri. În 2004, după numai un singur sezon în Divizia C, echipa FC Nova Lăpuşata, cu Roşoagă în lot, a retrogradat în Divizia D. Acolo unde a mai evoluat încă un sezon cu numele de FC Lăpuşata, după care s-a desfiinţat. Iar Roşoagă s-a transferat imediat la FC Oltchim.

Iarna trecută, a acceptat oferta celor de la Sportul Rm. Vâlcea, oferindu-se să le dea o mână de ajutor în tentativa de deveni campioana judeţului. Misiune îndeplinită cu succes. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat însă şi-n meciul de baraj cu Turris Tr. Măgurele, când a părăsit terenul accidentat după numai 10 minute de joc. Alături de Roşoagă, la Popeşti, ar putea ajunge şi Nae Diaconu, un alt „general” al lui Mazilu. Pentru o scurtă perioadă de timp, după demiterea antrenorului Teo Ciobanu, Roşoagă şi Diaconu au antrenat împreună echipa FC Nova Lăpuşata în Divizia C.

Tică Negrescu, în trupa lui Vali Chiriac

După câţiva ani buni petrecuţi în curtea echipei FC Oltchim, Tică Negrescu a părăsit în această vară gruparea pregătită de Costel Gaiţă. Şi nu a făcut-o deloc cu fruntea sus, ci mai degrabă pe uşa din dos, după câteva declaraţii dure făcute la adresa sa de preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, Mihai Diculoiu. În aceste condiţii, Negrescu a luat imediat decizia de a se despărţi de singura echipa vâlceană ce evoluează în Liga a III-a, având iniţial intenţia să se retragă chiar din fotbal. Între timp, a revenit însă la sentimente mai bune faţă de sportul care l-a făcut cunoscut şi a ajuns deja la un acord de principiu cu Vali Chiriac, patronul echipei nou înfiinţate Viitorul Rm. Vâlcea. Aşa cum se cunoaşte, gruparea la care Negrescu se va transfera va evolua din această vară în Liga a III-a, după ce a preluat locul noii promovate Viitorul Frânceşti.

Raul Nistor, indecis

Tânărul şi talentatul fotbalist Raul Nistor (care-a evoluat în sezonul trecut la Hidroelectra Rm. Vâlcea) se pare că este foarte aproape de a părăsi echipa pregătită de Lucian Giurcă. Nistor a plecat de la Electra şi-şi caută echipă, fiind foarte posibil să joace la Flacăra Horezu, acolo unde-a mai evoluat în urmă cu un sezon.

Bora şi Catrinoiu, la Energia Malaia
* iniţial, vice-primarul Vangu l-a vrut antrenor pe Mangalagiu

Pentru că vrea ca echipa pe care-o sponsorizează să se numere printre grupările de frunte ale Ligii a IV-a, vice-primarul Gheorghe Vangu şi-a pus în plan ca-n această pauză competiţională să aducă la Energia Malaia un alt antrenor. S-a orientat imediat şi l-a găsit pe Gabriel Mangalagiu, nimeni altul decât tehnicianul din sezonul trecut al CSM-ului, a cărui situaţie în fruntea „satelitului” din Zăvoi este incertă. „Prefer varianta Mangalagiu pentru că e un antrenor serios, ştiu ce poate, iar în plus ar veni la Malaia şi cu vreo câţiva jucători tineri şi talentaţi dintre cei pe care-i pregăteşte la CSM”, ne-a mărturisit la vremea respectivă Gheorghe Vangu.
Singurul impediment real pentru ca Mangalagiu să-şi dea acceptul de a pregăti Energia îl constituia distanţa, antrenorului din Zăvoi fiindu-i foarte greu să facă naveta de la Malaia la Rm. Vâlcea. Se ştie că este totuşi şeful Centrului de Copii şi Juniori de la CSM, funcţie care implică totuşi câteva responsabilităţi. Din diferite motive, „mutarea” lui Mangalagiu a picat, iar la trupa lui Vangu au ajuns Cristi Bora şi Emil Catrinoiu, care-au pregătit ultima oară Sportul, campioana ediţiei trecute a Ligii a III-a.

Renaşte Govora

Nu puţine au fost zvonurile care-au dat ca sigură desfiinţarea echipei CSM II Rm. Vâlcea la finele acestui sezon. Motivul: autorităţile locale nu mai sunt dispuse să sponsorizeze şi această grupare, care doar toacă bani, dar nu şi produce. Pentru că antrenorul principal al „municipalilor”, Marian Bondrea, a cerut ca „satelitul” CSM II să fi în continuare „ţinut în viaţă”, oficialii echipei din Zăvoi au încercat să încropească o colaborare cu cineva interesat să preia echipa şi jucătorii. A existat o variantă în acest sens (AS Mihăeşti), iar acum recent a apărut şi informaţia potrivit căreia trupa lui Mangalagiu se va muta la Govora. Acolo unde are misiunea de a crea o trupă capabilă să se bată inclusiv pentru promovarea în Liga a III-a, visul oricărui cetăţean din frumoasa staţiune vâlceană. Gruparea va fi sprijinită printre alţii şi de directorul Oteşanu, o rudă apropiată a lui Mangalagiu.

Campioana are viitor incert

Deşi s-a zvonit că Sportul nu mai există, oficialii echipei încă deţinătoare a titlului de campioană a judeţului nici nu se gândesc să renunţe. Chiar dacă vor mai pleca unii jucători, cum a fost cazul portarului Mihalache, devenit antrenor cu portarii la CSM Rm. Vâlcea, cei de la Sportul caută variantele optime pentru a continua lupta şi-n sezonul viitor. Un singur lucru e cert: fără Bora şi Catrinoiu pe banca tehnică. Un caz mai special este cel al jucătorului Daniel Uţă. Dacă Sportul nu va mai continua să existe, jucătorul va merge mai mult ca sigur la FC Vartex, echipă pentru care a jucat înainte de a trece la Sportul. În vara lui 2006, Uţă le-a promis celor de FC Vartex că se va întoarce la echipă imediat ce îşi va încheia conturile cu Sportul.

Încotro Dinamo Horezu?

Promovată în Liga a IV-a după o luptă la „baionetă” purtată până în ultima etapă cu ALX Mateeşti, echipa Dinamo Horezu a ajuns acum în situaţia de a nu putea lua startul în această competiţie. Motivul este uşor de ghicit: oficialii grupării nu au găsit sprijinul financiar preconizat, în speţă fiind vorba de ajutorul Primăriei din Horezu. Acum, gurile rele vorbesc de o înţelegere cu Dinamo Rm. Vâlcea, sponsorul „câinilor”, Laurenţiu Mustăţea, dorindu-şi din tot sufletul să găsească un loc liber în Liga a IV-a. Altfel, la un moment dat, s-a mai vorbit şi de o colaborare cu Unirea Tomşani, care însă nu s-a finalizat. Asta pentru că, din câte se pare, doar primarul Dumitru Pearcu a dorit-o, nu şi cei de la Dinamo Horezu.

Alma Lex şi CSM Drăgăşani fac transferuri

Proaspăta promovată în Liga a IV-a, CSM Drăgăşani, şi-a programat reunirea lotului pentru data de 11 iulie. Zi în care conducerea tehnică va schiţa şi lotul cu care echipa lui Florin Lupu va ataca noua ediţie de campionat. În acest sens, se duc tratative pentru transferul a doi jucători experimentaţi de la Petrolul II: Munteanu şi Roşu. Cealaltă echipă din Drăgăşani care va reprezenta oraşul în Liga a IV-a, Alma Lex, se pare că „va încorpora” – pe lângă mai mulţi jucători de la Petrolul II (Marian Nicolaie, Ciocâia, Vali Ionescu, Iulică Zamfir) – şi un antrenor. Este vorba de Daniel Dumitrescu, fotbalist legitimat ultima oară la gruparea lui Dumitru Dobre.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button