Liga IV

„Am pierdut o luptă nu şi războiul!”

• Alin Udeanu – fostul portar din lotul CSM-ului Rm. Vâlcea

Transferat la începutul campionatului trecut la CSM Rm. Vâlcea, drăgăşăneanul Alin Udeanu a intrat repede în rândul jucătorilor susceptibili de a fi promovaţi de antrenorul Costel Pană în lotul echipei mari. Devenind căpitanul echipei din eşalonul al patrulea, titular incontestabil în poartă la toate jocurile disputate de CSM II Rm. Vâlcea, apreciat de colegi şi de antrenorul său, Gabi Mangalagiu, Alin Udeanu a fost şi rezerva lui Rusandu la câteva jocuri disputate în Liga a II – a. Odată cu venirea ca antrenor a lui Marian Bondrea, împreună cu mai mulţi jucători, Alin Udeanu a fost disponibilizat, dându-i-se actele pentru a-şi căuta o altă echipă.

O măsură care nu-l descurajează pe drăgăşănean, ci-l întăreşte pentru viitorul nu prea îndepărtat, când în mod cert va face pasul în fotbalul de înaltă performanţă. Aflat în localitatea natală, în mijlocul familiei şi al prietenilor, Alin are cuvinte, în ciuda măsurii luate de conducere, frumoase şi admirative despre tot ceea ce a însemnat pentru el CSM Rm. Vâlcea. Are cuvinte de laudă despre Alin Trandafir şi Florin Verigeanu, despre antrenorii săi Costel Pană şi Mitică Teleşpan, despre foştii săi colegi de echipă.
Cât priveşte viitorul său fotbalistic, este încrezător, vârsta şi talentul dându-i posibilitatea de a continua şi de a nu se considera un învins. Curtat de echipe din Liga a V-a germană, acolo unde a mai activat înainte de a fi legitimat  la CSM Rm. Vâlcea , cu contracte mai mari ca la CSM, Alin Udeanu cântăreşte cu luciditate ofertele, dorindu-şi mai mult să evolueze în fotbalul românesc pentru definitivarea studiilor, fiind şi în ultimul an de liceu.
Şi cum îi stă bine unui fost jucător al echipei din Zăvoi, urează fostei sale formaţii mult mai mult noroc decât în campionatul precedent, iar colegului şi bunului său prieten, Dandea – singurul drăgăşănean rămas în lotul „municipalilor” să facă împreună cu noii săi colegi pasul în Liga I cu o ultimă remarcă:  se va pregăti şi va munci pentru ca într-un viitor nu prea îndepărtat să fie portarul titular al CSM-ului Rm. Vâlcea. Tinereţea şi ambiţia, coroborate cu pregătirea asiduă, îi dau acestui modest jucător atu-urile pentru a-şi îndeplini visul.
Sandu ŞOCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button