Politica

„Frâncu minte cu neruşinare”

• Sebi Veţeleanu sare în apărarea primarului Mircia Gutău

Democraţii vâlceni nu au pierdut ocazia de a-şi exprima satisfacţia faţă de decizia Curţii de Apel Alba Iulia în ceea ce-i priveşte pe edilii Râmnicului, Mircia Gutău şi Nicolae Dicu. Aceştia au fost achitaţi de instanţă în procesul de corupţie în care sunt acuzaţi de luare de mită, însă decizia finală va fi luată cel mai probabil la toamnă. Procurorii DNA au făcut deja recurs împotriva deciziei Curţii de Apel. De asemenea, ei au dat o replică dură şi preşedintelui PNL Vâlcea, Emilian Frâncu. Aşadar, preşedintele PD Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan s-a declarat încântat că Gutău şi Dicu au fost achitaţi. „M-am uitat iar la Frâncu, un personaj care începe să mă obsedeze. Dar îi promit că de fiecare dată când vine cu aberaţii pe posturile de televiziune vom ieşi şi noi, pentru că primarul trebuie să se ocupe de rezolvarea problemelor râmnicenilor, şi-i vom da replici până se va sătura.

Acest gen de politicieni ţi-e greaţă să-i şi vezi! Cred că se roagă zi şi noapte ca ceva rău să se întâmple pentru ca apoi să iasă în presă să-şi facă campanie. Asta e generaţia de politicieni care a prins acum ciolanul şi speră să-l mai prindă încă patru ani. Am fost şi sunt unul dintre cei care au crezut mereu că cei doi sunt nevinovaţi şi totul a fost o înscenare. Aştept ca acest circ să se termine şi să le propun să revină în partid cu toate drepturile. Biroul Permanent Naţional s-a grăbit atunci când I-a exclus din partid. Cred că statutul PD ar trebui perfectat: o persoană, la cererea ei, ar trebui să poată fi suspendată o anumită perioadă de timp, fără pierderea drepturilor. În acest fel s-ar putea evita pierderea vechimii în partid, necesară la anumite candidaturi”, a spus Jurcan în cadrul unei conferinţe de presă. Jurcan a recunoscut că din cauza lui Nicolae Dicu PD Vâlcea a scăzut câteva poziţii în clasamentul general, mai ales pe un trend pozitiv la nivel naţional. Deşi până în urmă cu ceva timp Jurcan cerea schimbarea lui Dicu din funcţia de viceprimar, acum, după achitarea acestuia, lucrurile par a sta altfel. Chiar dacă a stricat imaginea organizaţiei, Dicu este primit cu braţele deschise în PD.
La rândul său, Sebi Veţeleanu a declarat că pentru el nu a fost o surpriză decizia Curţii de Apel Alba Iulia, întrucât a crezut mereu în nevinovăţia lui Gutău. „O surpriză a fost probabil pentru cei care apar pe ecranele televizoarelor călcând pe cadavre şi nevrând altceva decât să-l distrugă pe Mircia Gutău”, a spus Veţeleanu. Acesta s-a lansat într-un atac dur la adresa adversarilor politici ai primarului. Practic, preşedintele PNL Vâlcea, Emilian Frâncu şi candidatul liberal la Primăria Râmnicului în 2008, Ion Nicolae, au fost executaţi de purtătorul de cuvânt al lui Gutău. Acesta a calificat criticile aduse de Frâncu şi Nicolae în ceea ce priveşte nepromovarea CSM în Liga I drept pline de tupeu şi demagogice. De asemenea, Sebi Veţeleanu a criticat dur recentele declaraţii ale lui Frâncu, din care reieşea că pe toată perioada cât Mircia Gutău a fost arestat, viceprimarul liberal Constantin Monceanu şi-a făcut treaba cu brio, reuşind să organizeze o serie de evenimente dar şi să demareze mai multe investiţii în municipiu. Astfel, afirmaţiile lui Frâncu potrivit cărora Monceanu ar fi organizat Ziua Imnului, au fost catalogate drept minciuni. „Ziua Imnului a fost organizat de domnul primar şi de mine. Dacă voiam, mă dădeam bolnav şi-l lăsam pe domnul Monceanu în ploaie. Parcă vrea să-l însoare Frâncu pe Monceanu, aşa îl laudă! Cât despre ziua Sf. Antim, aceasta nu era în atribuţia primăriei. Frâncu minte cu neruşinare când vorbeşte despre străzile asfaltate de Monceanu. Habar nu are ce înseamnă să asfaltezi o stradă. Am mai auzit că Monceanu a atras fonduri pentru CSM, care era în pericol de desfiinţare, că a terminat rezervorul de apă – care nici la această oră nu e gata, că a pus zece mii de scaune pe stadion. Îmi crapă obrazul de ruşine când citesc minciunile lui Frâncu. De câte ori va veni şi va minţi la televizor, eu şi colegii mei o să-i dăm replici”, a spus Veţeleanu.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button