Liga V

Incertitudine la Unirea Tricolorul Goleşti

• echipa este în pericol să nu mai fie înscrisă în campionat

Fostă divizionară D vreme de doi ani de zile, Unirea Tricolorul Goleşti părea a fi o candidată la promovare în vremea în care de echipă se ocupa Adi Răducanu, zis „Ciorap”. Plecarea acestuia la Govora a lăsat Unirea Tricolorul pe mâna lui Marian Căruntu, acesta fiind ajutat de Cristi Ene şi Cristian Mitrache. Fără nici un ajutor din partea autorităţilor locale, Unirea Tricolorul Goleşti a terminat campionatul în genunchi, cu imposibilitatea disputării ultimului meci pe teren propriu. „Practic ne-a salvat ploaia că ne-a inundat terenul şi n-am putut juca. Oricum, dacă jucam nu ştiu de unde am fi făcut rost de bani pentru baremul de arbitraj şi pentru asistenţă medicală, pentru că doar cei din teren au contribuit la susţinerea echipei” – a mărturisit Marian Căruntu.

Datorii de 700 lei către AJF

Pentru sezonul 2007-2008, goleştenii sunt sub semnul a două mari incertitudini. Prima se referă la susţinerea financiară. Unirea Tricolorul Goleşti are în acest moment datorii către AJF Vâlcea de peste 700 lei (şapte milioane lei vechi), acumulate din taxele şi vizele pentru anul în curs. Nu se ştie cine va achita datoriile şi cine îşi va asuma responsabilitatea preluării echipei. Al doilea aspect incert se referă exact la conducerea acestui club. Preşedinte doar în acte, Florin Mănoiu, actualmente secretar general al AJF Vâlcea, spune: „În vara anului trecut am rugat mai mulţi goleşteni să vină şi să se implice. Le-am spus tuturor că le las echipa, că au mână liberă, cu o singură condiţie: să nu o desfiinţeze, adică în momentul în care nu o mai pot susţine să-mi poată reveni pentru a căuta soluţii. Mi-ar părea rău să se aleagă praful de o echipă pentru care am muncit zece ani. În vara anului trecut o preluase Adi Răducanu. Acesta a plecat în iarnă. Apoi s-a implicat Marian Căruntu. Nu ştiu dacă va continua, cert este însă că nimeni nu mi-a spus până acum că vrea să se implice. În aceste condiţii nu ar fi exclus ca, teoretic, Unirea Tricolorul Goleşti să nu se mai înscrie în campionat, deşi practic sunt convins că voi găsi o soluţie să nu dispară, eventual să activeze ca satelit al unei echipe de Liga a IV-a”.

Primarul nu face casă bună cu fotbalul

Referitor la implicarea autorităţilor, Florin Mănoiu a adăugat: „La fel ca toţi cei din cadrul echipei şi de pe lângă ea, eu sunt dezamăgit de dezinteresul domnului primar. Nu mă aşteptam, cu atât mai mult cu cât se ştie că eu am fost un susţinător necondiţionat al domniei sale, l-am considerat pe Gheorghe Şerban un bun prieten, dar se pare că vin momente în viaţă când funcţia te face să-şi uiţi prietenii şi să-ţi pui interesele deasupra acestora. Păcat, în opinia mea el era cel mai bun pentru a prelua funcţia de preşedinte al echipei şi, la fel ca în toate celelalte comune unde se joacă fotbal, din bugetul local putea rupe vreo 2500-3000 lei pentru a-i aloca acestei activităţi”.
Adrian GHELMEGEANU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button