Liga I

Marian Iancu vrea să facă pipi pe toţi

Imediat după încheierea finalei Cupei României dintre Poli Timişoara şi Rapid Bucureşti, patronul bănăţenilor, Marian Iancu a lansat un atac verbal de o violenţă ieşită din comun. În timp ce elevii lui Răzvan Lucescu ridicau trofeul, patronul timişorenilor i-a luat la ţintă în declaraţii pe Augustus Constantin, tatăl acestuia, Gheorghe Constantin, dar şi pe directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. Întrebat de reporteri ce a lipsit Timişoarei pentru a câştiga trofeul, boss-ul BkP s-a dezlănţuit: „Ce ne-a lipsit? Ne-a lipsit un tată şi un fiu, doi escroci, ne-a lipsit un escroc mai mare în conducerea FRF, nu Mircea Sandu, altul.

Cel pe care l-au înjurat spectatorii când a venit în tribună. Şi-au bătut joc o dată la un meci foarte important, şi-au bătut din nou la un alt joc important. L-am rugat şi pe acest conducător care este un mare escroc.” Referitor la Ionuţ Lupescu, Iancu a ţinut să precizeze: „Păcat de el că e tânăr. I-am spus din nou să ia piciorul de pe acceleraţie, să ne lase că suim dealul Golgotei, şi e greu. Suntem pe drumul cel bun. O să ajungem şi sus şi o să facem pipi pe ei. De acolo, de sus, ca să-i liniştim. Nouă o să ne treacă seara asta şi o să ne facem bine, dar ei nu o să se mai facă bine", a răbufnit Marian Iancu.
Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a spus că va sesiza Comisia de Disciplină şi că ieşirile lui Marian Iancu îl lasă rece. „Voi face demersurile necesare la Comisia de Disciplină. Ne-am obişnuit cu ieşirile lui Iancu. A văzut alt meci. Nu-l dau în judecată, fiindcă am alte treburi mult mai importante decât acest Iancu”.

De unde a pornit totul

Nemulţumirile bănăţenilor au pornit de la faptul că Augustus Constantin nu a oprit jocul la faza golului al doilea, după ce Mugurel Buga l-a lovit cu gheata în faţă pe portarul Pantelimon. După contactul cu atacantul giuleştean, goalkeeperul timişorean a rămas întins pe gazon şi Ianis Zicu a marcat cu poarta goală după ce Emeghara a respins slab şi i-a permis rapidistului să intercepteze.

Crăciunescu îşi dă cu părerea

Solicitat să intre în direct la o emisiune televizată pentru a comenta faza incriminată de timişoreni, Ion Crăciunescu, fostul şef al arbitrilor, le-a dat dreptate oficialilor echipei de pe Bega. „Cred că Augustus a făcut o greşeală când a validat golul doi. Jocul nu poate continua când portarul e accidentat".

Costică Vâlcea recunoaşte greşeala fiului

Şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a admis cu amărăciune în suflet că fiul său trebuia să oprească jocul în momentul în care Buga l-a lovit pe Pantilimon: „Golul doi al celor de la Rapid a fost înscris în condiţii speciale. Nu e o fază simplă. Soluţia cea mai bună era să oprească jocul. Dar şi portarul îşi asumă un risc, după ce ratează acea intervenţie. Mai multe nu pot să spun fiindcă s-ar putea interpreta că-mi apăr fiul".

Augustus se apără

După ce a fost catalogat de Marian Iancu ca fiind escroc alături de tatăl său şi că cei doi au decis finala, iar în campionat activează acolo pentru a apăra interesele marilor cluburi din Bucureşti, arbitrul Augustus Constantin a răspuns, dar fără a pronunţa vreun nume: „Eu, unul, nu mă simt escroc. Ceea ce îl descalifică însă e faptul că a zis că se va bucura atunci când acei escroci se vor îmbolnăvi. Ăştia sunt oameni de nimic, care n-au caracter, cum să te bucuri de boala cuiva? Sunt dezamăgit de tot ce se petrece. Eu nu m-am întâlnit în viaţa mea cu această persoană. Sincer, mă aşteptam la cu totul alt comportament. Pentru mine contează mai mult aprecierile şi felicitările celorlalţi, decât nişte acuze spuse la nervi. Referitor la faza incriminată, vă spun sincer că am revăzut faza la TV şi pot afirma cu tărie că nu aveam cum să văd din teren că portarul a fost faultat. Numai dacă eram în spatele porţii aş fi putut observa. Totuşi, Pantilimon se uită după fază şi abia apoi face comoţie. Nimeni n-a cerut în teren fault, numai poate cei care stăteau în faţa televizoarelor.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button