Liga Nationala

HC Zalău şi Rapid Bucureşti au rămas în Liga Naţională

Patru echipe au luat parte la finele săptămânii trecute, mai precis în perioada 18-20 mai, la Buzău, la turneul de baraj pentru rămânerea/promovarea în Liga Naţională de handbal feminin. Au fost prezente HC Zalău şi Rapid Bucureşti (clasate pe locurile 11-12 în Liga Naţională) HCF Piatra Neamţ şi LPS Slatina (ocupantele locurilor 2 în seriile din Divizia A). Aşa cum era de aşteptat, întrecerea a dat câştig de cauză echipelor din eşalonul superior, care-au triumfat în duelurile cu grupările de divizie secundă şi şi-au asigurat astfel prezenţa pentru încă un sezon în elită. Altfel, din Divizia A au promovat direct în Liga Naţională echipele CSM Sf. Gheorghe şi CSM Sibiu, care vor lua locul grupărilor Univ. Timişoara şi Mureşul Tg. Mureş.

Tadici, atent la parcursul Zalăului

Pentru că fosta sa echipă, HC Zalău, era angrenată în lupta pentru salvarea de la retrogradare, antrenorul Oltchim-ului, Gheorghe Tadici, a urmărit cu sufletul la gură desfăşurarea turneului de baraj de la Buzău: „E normal să mă intereseze, e munca mea de peste 30 de ani acolo, şi probabil că viitoarea staţie după Vâlcea pe care am s-o fac va fi tot la Zalău. Deci nu mi-e chiar indiferent ceea ce se întâmplă acolo şi nici nu sunt adeptul sloganului «După mine, potopul!». În plus, mai sunt jucătoare de valoare la Zalău, cel puţin trei, care după părerea mea pot să facă înaltă performanţă pentru România, şi cine ştie, poate vreodată şi pentru Oltchim, iar acest lucru ar fi şi-n beneficiul echipei naţionale, al cărui nucleu este aici la Vâlcea”.
„În mod normal nu ar trebui să aibă probleme cu salvarea de la retrogradare, dar este regretabil că s-a ajuns aici după ce în ultimii trei ani de zile la Zalău s-a luat de două ori campionatul, iar anul trecut echipa a fost vicecampioană. Sigur, părerea mea este că, le-am şi spus asta cu diverse ocazii, aveau o trupă de locurile 4-6. Însă nu ştiu ce s-a întâmplat, probabil că a fost altceva la mijloc”, a mai spus Tadici înainte de turneul de baraj de la Buzău.

 HC Zalău a jucat un amical cu Oltchim

Săptămâna trecută, Oltchim Rm. Vâlcea a întâlnit HC Zalău într-o partidă amicală, disputată în Sala „Traian”. Meciul a constituit un bun prilej pentru ambele grupări de a pregăti partidele de la finele săptămânii. Ardelencele, pregătite de profesorul Ioan Gherhard, care s-au aflat câteva zile în pregătire la Vâlcea, urmau să plece spre Buzău, la turneul de baraj, iar fetele noastre se aflau în febra jocului retur cu Byasen Trondheim. „Am profitat de venirea echipei din Zalău în cantonament la Vâlcea şi am făcut un joc amical. Le-am dat posibilitatea să joace şi celor care n-au fost pe teren, în tur, la Trondheim. Apoi, Zalăul a jucat şi cu echipa noastră de junioare I, meci care-a căzut de asemenea extraordinar de bine şi pentru tinerele jucătoare de la Oltchim, care vor merge la turneul final rezervat acestei categorii de vârstă.”.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button