Liga II

Teoretic, mai avem şanse…

CSM Rm. Vâlcea – Unirea Dej 2-0 (1-0)

Sâmbătă, CSM Rm. Vâlcea a primit vizita „lanternei roşii” a clasamentului, Unirea Dej. Cum dejenii sunt demult retrogradaţi, iar meciul se anunţa unul destul de uşor, atenţia tuturor a fost îndreptată către staţia de amplificare, aşteptându-se veşti de la Cluj, acolo unde „U” primea vizita principalei contracandidate la promovare a „municipalilor”, Dacia Mioveni. Probabil, vremea capricioasă şi referendumul i-au ţinut departe de stadion atât pe suporteri cât şi pe politicieni, în tribunele stadionului de la Oltchim nefiind mai mult de 600 de spectatori.

Repriză modestă

Imediat după primul fluier al centralului Ferica, vâlcenii s-au instalat confortabil în jumătatea oaspeţilor. Pentru a lua pulsul adversarului Victor Lepădatu trimite o torpilă de la aproximativ 17 metri, însă mingea loveşte un apărător al dejenilor şi iese în corner. După acest şut, vâlcenii au dominat primul sfert de oră al meciului, dar nu au mai reuşit să ameninţe serios poarta lui Gordan. În minutul 14, „municipalii” au reuşit să înscrie un gol destul de norocos. Onofrei a şutat nu foarte puternic, mingea l-a lovit pe Hotico derutându-l pe Gordan după care a intrat în poartă, scorul devenind 1-0. Rusandu a fost pus la treabă în acest meci abia în minutul 20 când şutul trimis pe centrul porţii din afara careului de Gogh, a fost reţinut fără probleme de goalkeeper-ul vâlcean. În minutul 35, oaspeţii au fost la un pas de egalare după o ezitare a căpitanului Chery Cumpănaşu, dar, din fericire pentru echipa noastră mingea trimisă de C. Boroştean a ocolit spaţiu porţii lui Rusandu. Aceasta fiind de fapt ultima fază mai importante a unei reprize destul de modeste în care fotbaliştii CSM-ului stăteau mai mult concentraţi asupra staţiei de amplificare pentru a primi veşti de la Cluj şi mai puţin le stătea gândul la joc.

S-au trezit după pauză

În partea a doua, o dată cu ploaia vâlcenii s-au trezit la realitate, asistând parcă la un alt meci, mult mai animată faţă de prima repriză. Trecuseră aproximativ şapte minute de la debutul celei de-a doua reprize şi vâlcenii au fost la un pas de a-şi mări avantajul. După acţiune colectivă destul de reuşită, mingea a ajuns la Melcea, micuţul mijlocaş a centrat în careu advers, unde se aflau nu mai puţin de patru jucători antrenaţi de Costel Pană şi Mitică Teleşpan, din păcate, Moţ, Onofrei, Jovanovic şi Vlăduţi s-au încurcat reciproc şi scorul a rămas neschimbat. În minutul 57, Onofrei a avut şansa de a reuşi dubla, dar şutul acestuia a fost respins în extremis de Gordan cu un reflex uimitor. Pentru a doua oară în această partidă Rusandu a avut de lucru în minutul 60 când s-a întins serios după mingea trimisă destul de sănătos de la aproximativ 30 de metri de Hotico. Trei minute mai târziu, după un corner executat de Onofrei, Dandea a prelungit cu capul şi Jovanovic, din 6 metri, a trimis cu capul, Gordan era bătut, dar Buglea s-a dovedit omul potrivit la locul potrivit şi a reuşit să respingă de pe linia porţii. În minutul 66, combinaţie excelentă între Moţ şi Jovanovic prin care au făcut şah-mat apărarea oaspeţilor. Atacantul sârb al formaţiei vâlcene a depăşit prin dribling inclusiv portarul, însă şi-a închis puţin unghiul şi a vrut să dea dovadă de altruism încercând să-i paseze înapoi lui Moţ, dar în cele din urmă defensiva dejeană a reuşit să scape cu faţa curată. Nu acelaşi lucru au reuşit să facă şi în minutul 70 când nu mai puţin de trei dintre jucătorii lui Pană au avut poziţii bune de a marca. Mai întâi Melcea a trimis în transversală, după care mingea a ajuns la tânărul Moţ care a reuşit să ducă scorul la 2-0 după ce a înscris în poarta celor de la Unirea Dej. După marcarea golului, „municipalii” au mai redus din turaţia motoarelor, oaspeţii au dat impresia că nu au forţa necesară pentru a mai schimba ceva în acest meci. Până la ultimul fluier al băcăuanului Vasile Ferica, singura fază notabilă s-a consumat în minutul 90. Iosif Melcea l-a lansat pe Ovidiu Ciortan care a plecat din propria jumătate, a ajuns faţă-n faţă cu Gordan şi nu l-a putut învinge, portarul dejenilor reuşind să respingă cu piciorul în corner.
Au evoluat formaţiile:
CSM Rm. Vâlcea: Rusandu – Cumpănaşu, Mocioacă, Stanca, Cercel – Lepădatu (’46 Moţ – ’85 Ciortan), Dandea, Melcea, Onofrei – Vlăduţi şi  Jovanovic (’75 Pătru).
Unirea Dej: Gordan – Hotico, Buglea, Padină (’38 Ernszt), Gogh – C. Boroştean (’62 Salaci), Ambruş (’80 Tăutan), I. Boroştean, Gorga – Chiorean, Hăuşi.

„Ne creăm ocazii, dar nu reuşim să înscriem”

La finalul partidei, directorul executiv al „municipalilor” Florin Verigeanu era destul de mulţumit de ceea ce au arătat fotbaliştii antrenaţi de Costel Pană şi Mitică Teleşpan. „A fost un meci pe care l-am dominat de la un capăt la altul. Ne-am creat nenumărate ocazii de a marca, însă, din nou, nu putem înscrie din situaţii mai mult de bune.” Referitor la şansele de promovare pe care le mai are CSM-ul, „Verigă” s-a arătat destul de sceptic: „Chiar dacă au făcut doar 0-0 este Cluj, este greu de crezut că cei de la Mioveni se vor mai împiedica la Mediaş. Noi mai avem de disputat un meci destul de greu, la Timişoara, după care vom vedea ce va fi…”

Alin Trandafir îşi păstrează optimismul

După ce „municipalii” au reuşit să învingă Unirea Dej cu 2-0, iar Dacia Mioveni a scos doar un egal de la Universitatea Cluj, preşedintele executiv Alin Trandafir a spus că şansele la promovare au crescut considerabil: „Vă spun sincer că avem şanse reale atât teoretic cât şi practic. Probabil, am fost singurul care am spus anul trecut înainte de începerea campionatului că, după tur vom fi între primele cinci, iar în retur ne vom bate la promovare şi iată că s-a adeverit. Îmi pun mari speranţe în meciul pe care Dacia îl vor avea de disputat la Mediaş în penultima etapă a campionatului. Sunt sigur că medieşenii nu se vor da la o parte. Atâta timp cât mai păstrăm şanse la promovare, noi încercăm să le fructificăm, dar, dacă nu vom reuşi să ajungem în prima ligă nu va fi nicio tragedie, mergem înainte” – a spus preşedintele Alin Trandafir.

Suporterii s-au pus pe socoteli

Pe întreaga durată a partidei, suporterii fideli ai CSM-ului nu au încetat să facă calcule, iar la final s-au mai descătuşat puţin. „…Era de aşteptat că cei de la Cluj să le dea cel puţin un punct. Nu puteau să le dea pe toate cele trei pentru că aveau petrecere după şi nu o puteau strica” – a spus unul dintre susţinătorii CSM-ului. Altul a sărit şi l-a completat pe acesta: „Ce bine ar fi să nu pierdem la Timişoara, iar în penultima etapă Dacia să nu câştige, să facă doar un egal la Mediaş… suntem promovaţi.”

Primul pas greşit al Daciei

Sâmbătă, Universitatea Cluj şi-a asigurat şi din punct de vedere matematic promovarea în primul eşalon fotbalistic al ţării de pe prima poziţie a clasamentului. Pentru a fi apţi la petrecerea de după meci, ardelenii nu s-au forţat prea mult… doar cât să scoată un punct pe propriul teren cu Dacia Mioveni, ca să aibă chef de distracţie. Putem spune că acest rezultat ne avantajează, deoarece ne-am apropiat la un singur punct faţă de argeşeni.
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button