Diverse

Oltchim-ul îşi apără titlul la junioare I

În această săptămână, mai precis în perioada 20-27 mai, se desfăşoară la Târgovişte turneul final din cadrul Campionatului Naţional de handbal feminin, o competiţie care adună la start 12 echipe, împărţite în două grupe de câte şase. Aureolată de fiecare dată în ultimii cinci ani cu titlul de campioană naţională la acest nivel de vârstă, Oltchim Rm. Vâlcea este prezentă şi acum în ultimul act al competiţiei. Tinerele handbaliste pregătite de Maria Torok-Duca şi Cristina Lada-Rouă au avut un parcurs mai slab în fazele preliminare, fiind întrecute net de principala rivală la cucerirea coroanei cu lauri, LPS Slatina, însă îşi pot lua acum o binemeritată revanşă. La turneul final de la Târgovişte va mai fie prezentă şi o altă echipă vâlceană, reprezentând Grupul Şcolar Energetic, pregătită de profesorul Ionel Gheorghe.

Echipele vâlcence, repartizate în grupe diferite

La împărţirea pe grupe a echipelor, şansa a surâs formaţiilor noastre, care-au fost repartizate în grupe diferite, aşa că nu se vor întâlni în meciuri directe în prima fază, iar în cazul în care vor reuşi să se evite în semifinale, ar putea avea loc inclusiv finală sută la sută vâlceană. Dar acesta, nu-i aşa?, e doar un vis, care are şanse minime de a fi atins. Fetele de la Energetic se vor duela în Grupa A cu CSM Ploieşti, Rulmentul Braşov, CSŞ Mediaş, LPS Suceava şi LPS Slatina. De partea cealaltă, în Grupa B, Oltchim-ul are ca adversare formaţiile LPS Bistriţa, CSŞ 2 Baia Mare, CSŞ Bacău, LPS Piatra Neamţ şi Rapid Bucureşti.
Partidele din grupe au loc în perioada 20-24 mai, pe 25 mai urmând a se juca meciurile de clasament, pentru locurile 5-12. Semifinalele se vor desfăşura sâmbătă, 26 mai, iar finalele şi festivitatea de premiere sunt programate duminică, 27 mai.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button